DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0710 -0.18%
ALTIN 2.284,690,33
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’den son dakika İdlib, NATO ve Patriot açıklaması!

ABONE OL
Şubat 29, 2020 16:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberi… Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları; 

 

“ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI KALMAYACAK”

Bu süreçte bizim gözlem noktalarımıza saldırı oldu. Biz de buralara takviye yaptık. Bu saldırganlığın durdurulması gerekiyor. Bu saldırılar bizim kararlılığımızı güçlendiriyor. Gereken cevabı verdik, veriyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı ve kalmayacak. 

“KİMYASAL ATÖLYELERİ HEDEF ALIYORUZ”

Sayın Cumhurbaşkanımız bugün rakamları paylaştı. Milli Savunma Bakanımız ve Genelkurmayımız rakamları paylaşıyorlar. 2100’den fazla rejim unsurunu bugüne kadar etkisiz hale getirdik. Varil bombası yaptıkları kimyasal atölyeleri hedef alıyoruz. 

“KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK”

İki konuda kararlılığımız sürecek. Birincisi rejimin saldırganlığını durdurmak, ikincisi İdlib’de kalıcı bir ateşkesi sağlamak.

“NATO’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

NATO’ya teşekkür ediyoruz. Acil bir şekilde toplandı. NATO’dan beklentilerimizi açık bir şekilde paylaştık. Diğer taraftan rejimin saldırganlığının durdurulmazsa Türkiye sınırlarına 3 milyon insan gelecek. Biz bu 3 milyon insan gelirse, bunlar Avrupa’ya gidecek deyince Türkiye tehdit mi ediyor deniyor. 

“SADADA DA MASADA DA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Bu Türkiye’de sosyal bir konu, üzerimizde ekonomik bir yük. Bu işin insani bir durumu var. Biz komşu ülke olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ama uluslararası toplumun da bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız çok sayıda liderle görüştü. Bu konu çok hassas bir konu. Biz bu alanda kararlılığımızı devam edeceğiz. Sahada da masada da taviz vermeyeceğiz. Suriye’nin istikrarı ve huzuru için gereken adımları atmaya devam edeceğiz. 

PATRIOT AÇIKLAMASI

Dün akşam Cumhurbaşkanımız ve Trump bir görüşme gerçekleştirdi. Bizim NATO’dan taleplerimize baktığımız zaman, bazıları NATO’nun karşılayabileceği bazıları da müttefiklerin karşılayabileceği talepler. ABD’nin Patriot’ları daha önce Gaziantep’te vardı. Bunları tekrar gönderebilirler. Özellikle NATO müttefiki olan Türkiye’nin müttefikleri tarafından desteklenmesi gerekiyor. Biz gerekeni yapıyoruz ama NATO’nun kuruluş amacı, ayakta kalma sebebi budur.

Dün akşam telefon görüşmesinde ele alınan konuları Mike Pompeo ile değerlendirdik. Birkaç gün içinde Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı arayabileceğini de söylemişti.

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.