DOLAR 32,5639 0.15%
EURO 34,8715 0.58%
ALTIN 2.429,93-0,10
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Türkiye yeni termobarik patlayıcı üretti! Atıldığı yerde canlı bırakmıyor!

Türkiye yeni termobarik patlayıcı üretti! Atıldığı yerde canlı bırakmıyor!

ABONE OL
Mart 6, 2020 02:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber7

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesi her geçen gün yeni sonuçlar vermeye devam ediyor. Yerli piyade tüfeğinden Silahlı İnsansız Hava Araçlarına, Akıllı bombadan Helikoptere kadar bir çok projesi hayata geçiren Türkiye şimdi de harp başlıkları için yeni termobarik mühimmat projesi olan KOR’u tamamlandı.

TÜBİTAK SAGE TERMOBARİK PATLAYICININ GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

TÜBİTAK SAGE termobarik patlayıcı KOR’a ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

 

GELENEKSEL PATLAYICILARA GÖRE 4 KAT DAHA SICAK

TUBITAK SAGE’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve yüksek tahrip etkinliğine sahip harp başlıklarında kullanılacak termobarik mühimmatlar bir çok farklı harp başlığında kullanılabilecek.

 

Termobarik patlayıcılar atıldığı kapalı alanlarda basınç ve sıcaklık etkisiyle neredeyse hiç bir canlı bırakmıyor. Terörle mücadelede sığınak ve mağaralarda çok etkili olacak olan bu mühimmat uçak bombaları, Anti-tank’larda kullanılabildiği gibi küçük kalibreli mühimmatlarda da kullanılabilecek. Öyle ki el bombaları ve tüfek bombaları da termobarik mühimmat ile doldurulabilecek.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.