Kurtulmuş, Hak ve Demokrasi Hareketi (HDH) Başkanı Salih Murat liderliğindeki HDH mensupları, Türk ve Arnavut siyasi liderlerle bir araya geldi. Ensar Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Baki, Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin, Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Beycan İlyas ve Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Erdoğan Saraç’ın da katıldığı toplantıda, Türk toplumunun sorunları ve siyasi katılımın artırılması gibi konular ele alındı.
Görüşmelerde, Türk siyasi partileri arasındaki birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinin önemi üzerinde duruldu. Toplantıda, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye-Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç, MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu ve Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy da hazır bulundu.
Türk ve Arnavut siyasi liderler arasındaki bu toplantının temel amacı, Türk toplumunun sorunlarını ele almak ve siyasi hayata daha etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak oldu. Ayrıca, Türk siyasi partileri arasındaki iş birliğinin artırılarak birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi hedeflendi.
Türk ve Arnavut siyasi liderler arasındaki bu görüşme, Türk toplumunun sorunlarının çözümüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Siyasi iş birliğinin güçlenmesi ve Türk toplumunun daha etkin bir şekilde siyasi süreçlere katılımını sağlama çabaları, gelecekte daha olumlu sonuçlar doğurabilir. Bu tür toplantıların devam ederek Türk toplumunun hak ve demokrasi mücadelesine katkı sağlaması beklenmektedir.