DOLAR 32,5781 0.2%
EURO 34,8453 0.51%
ALTIN 2.416,03-0,68
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TTB’den 10 saniyede ‘kontrolsüz normalleşememe’nin özeti

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TTB, ‘1 milyon kişide günlük vaka sayısının son 3 aydaki grafiğini yayınladı. Grafikte, salgının Türkiye’de nasıl bir hızla büyüdüğü gözler önüne serildi.

Mart ayı başında adım atılan ‘kademeli normalleşme’ uygulaması, Türkiye’ye vaka patlaması olarak geri döndü. Şubat ayı sonlarına doğru günlük 5 binler civarına kadar düşen vaka sayıları mevcut durumda 55-60 binin üzerinde seyrediyor. İktidar ise olan bitene karşı bazı ‘önlemler’ açıklarken uzmanlar bu önlemlerin de yetmeyeceği görüşünde.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de vaka sayısında son haftalarda yaşanan büyük artışı ortaya koyan bir grafik yayınladı. TTB yönetimi, resmi Twitter hesabından paylaşılan, son 3 aydaki “1 milyon kişide günlük vaka sayısı” grafiği’ne şu notu düştü: “10 saniyede ‘kontrolsüz normalleşememe’nin özeti!”

1 milyon kişide günlük vaka sayısının son 3 aydaki grafiği…

10 saniyede “kontrolsüz normalleşememe”nin özeti! pic.twitter.com/VlyR8w4ZMJ

— TürkTabipleriBirliği (@ttborgtr) April 19, 2021

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.