DOLAR 32,3156 0.19%
EURO 35,1254 -0.05%
ALTIN 2.279,410,10
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trump’tan “asker çekme” açıklaması

ABONE OL
Ekim 8, 2019 05:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin operasyon düzenlemesi muhtemel bölgede bulunan 50 ABD askerinin bölgeden çıktığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, üst düzey askeri yetkililerle Beyaz Saray’da yaptığı görüşmenin basına açık kısmında, gazetecilere Suriye kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

”50 asker vardı ve bu kişiler bölgeden çıktı”
ABD’nin Suriye’de gereğinden uzun kaldığını belirten Trump, “Söz konusu bölgede (Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin operasyon düzenleyeceği bölge) 50 asker vardı ve bu kişiler bölgeden çıktı.” ifadesini kullandı. 

”Bazı ülkelere güvenmeliyiz”
Trump, ABD’nin Suriye’deki DEAŞ’lıları ve bu kişilerin ailelerini uzun süre ellerinde tutamayacaklarını vurgulayarak, “Ancak aynı zamanda, Avrupa ülkelerine güvenmeliyiz. DEAŞ savaşçılarına göz kulak olmaları için İran, Irak, Türkiye, Suriye, Rusya ve diğer bazı ülkelere güvenmeliyiz.” mesajını verdi. 

”Orada savaşmıyoruz, polislik yapıyoruz”
Suriye kararına ilişkin askeri yetkililerin kendisine onay verip vermediği sorusu üzerine Trump, “İnsanlarımızı evlerimize geri getirmeliyiz. Orada savaşmıyoruz, polislik yapıyoruz.” ifadesini kullandı. 

Erdoğan’la ne konuştu?
Trump ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, “Erdoğan’a, (Suriye’de) herkese saygıyla davranacağını umduğumu söyledim.” ifadesini kullandı. 

Trump’ın Suriye kararı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Trump dün gece saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Beyaz Saray’dan sabah saatlerinde, “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak.” açıklaması yapılmıştı.

Trump da yaptığı Twitter paylaşımında, “Kürtler bizimle savaştı ancak bunu yapmaları için onlara çok para ödendi ve teçhizat verildi. (Kürtler) Yıllardır Türkiye’ye karşı savaşıyorlar. Bu savaşı 3 yıl boyunca engelledim ancak bizim için bu saçma, çoğu aşiret kaynaklı, sonu gelmez savaşlardan uzaklaşmamızın ve askerlerimizi eve geri getirmenin artık zamanı.” ifadesine yer vermişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.