DOLAR 32,3373 0.17%
EURO 35,1256 -0.21%
ALTIN 2.239,92-0,15
BITCOIN 2084046-5,02%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Trump, Pence ve Pompeo’ya koronavirüs mü bulaştı? İtalya’da hükümet hayatı durdurdu

Trump, Pence ve Pompeo’ya koronavirüs mü bulaştı? İtalya’da hükümet hayatı durdurdu

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Wuhan kentinde 2019’un son ayında ortaya çıkan coronavirüs (Covid-19) dünyaya yayılmaya devam ediyor.

 

Çin’de koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 3 bin 99’a vaka sayısı ise 80 bin 695’e yükseldi. Dünya çapında da ölenlerin sayısı 3 bin 461’e çıkarken, vaka sayısı 100 bini geçti.

VİRÜS ORTA DOĞU’YA İRAN’DAN AVRUPA’YA İSE İTALYA’DAN YAYILIYOR

 

Çin’den sonra virüsün görüldüğü ve hızla yayıldığı iki ülke ise İran ve İtalya… Virüsün bu iki ülkeye bulaşmasının ardından Orta Doğu ve Avrupa büyük bir tehdidin altına girdi.

Gün içinde virüs ile ilgili yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

– Avustralya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 3’e yükseldi

– Mısır, Lübnan ve Irak’ta koronavirüs vakaları arttı. Vaka sayısı, Mısır’da 37, Lübnan’da 28, Irak’ta 56’ya yükseldi.

TÜRKİYE’NİN BİR KOMŞUSUNA DAHA SIÇRADI

– Bulgaristan hükümeti, Plevne’den 27 yaşında bir erkek ve Gabrovo’dan 75 yaşında bir kadında virüs tespit edildiğini açıkladı. Virüs daha önce komşularımız İran, Irak, Ermenistan, Yunanistan ve Gürcistan’da da görülmüştü. Türkiye’nin komşuları arasında salgının görülmediği tek ülke olarak Suriye kaldı.

– Japonya’da koronavirüsü nedeniyle 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölüm vakalarının sayısı 14’e yükseldi.

– İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, ülkedeki koronavirüsü vakalarının sayısının şu ana kadar 5 bin 823 olduğunu ve ölenlerin sayısının ise 145’e yükseldiğini açıkladı.

– Güney Amerika ülkesi Arjantin’de virüs salgını nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI ARTTI, 14 ŞEHİR KARANTİNAYA ALINDI: HAYAT DURDU

– İtalya’da Covid-19 sebebiyle ölenlerin sayısı 233’e vaka saysı ise 5 bin 883’e çıktı. Başbakan Giuseppe Conte, virüsün yayılmasının önüne geçmek için, yoğun olarak görüldüğü Lombardiya Bölgesi ve 14 kenti, giriş-çıkışlara kısıtlama getiren sıkı bir güvenlik rejimi uygulayarak karantinaya aldıklarını açıkladı. Conte, Lombardiya bölgesi haricindeki 14 kentin Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik olduğunu açıkladı. Conte, karantinaya alınan bu bölgelerde spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını, onun dışındaki bütün kamusal alandaki etkinliklerin durdurulduğunu bildirdi.

FRANSA’DA DA ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

– Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, ülkede koronavirüs vaka sayısının 339 kişi artarak 949’a çıktığı belirtti. Bunlardan 45’inin yoğun bakımda olduğunu ifade eden Salomon, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 11’den 16’ya yükseldiğini kaydetti. Salomon, ölenlerin 12’sinin 70 yaşın üzerinde olduğunu söyledi.

– Avrupa’da bir ülkede daha virüs görüldü. Moldova’da, ilk kez yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildiği bildirildi. 

ABD ve İngiltere dahil toplam 26 ülke Türkiye’den yardım istedi

ABD’Lİ SİYASETÇİLER KARANTİNAYA ALINACAK MI?

– ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de katıldığı Maryland eyaletinde düzenlenen bir toplantının katılımcılardan birinde yeni tip koronavirüs tespit edildiği ortaya çıktı. Yine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Senato çoğunluk lideri Mitch McConnell ve Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan milyarder Mike Bloomberg, 1-3 Mart tarihlerinde başkent Washington’da yapılan Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPEC) toplantısına katıldı. Bu toplantıya New York’tan gelen en az iki kişide koronavirüs teşhisi tespit edildi. Bu da akıllara “ABD’li siyasilere karantina uygulanacak mı” sorusunu getirdi. Trump ve Pence için açıklama yapan Beyaz Saray  Sözcüsü Stephanie Grisham, başkan ve yardımcısının söz konusu katılımcı ile görüşmediği ve Trump ailesi ve Beyaz Saray için her türlü önlemin alındığını söyledi. 

– ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 19’a yükseldi. ABD genelinde ise 30 eyalette görülen koronavirüs vakasının 400’ü geçtiği bildirildi. 

– Başkent Washington’da ilk koronavirüs vakası bildirildi.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.