Trabzonspor, sezon başında Maxi Gomez’i kiralayıp Paul Onuachu’yu kadrosuna katarak golcü değişimine gitti. Nijeryalı santrfor, Southampton’dan kiralık olarak transfer edildi ve takıma önemli katkı sağladı. Onuachu, ligde 21 maçta 15 gol atarken, Türkiye Kupası’nda da 4 maçta 2 gol kaydederek toplamda 25 karşılaşmada 17 kez fileleri havalandırdı ve sezonu takımının en golcü oyuncusu olarak tamamladı.
Paul Onuachu, maç başına gol ortalamasında takımında gol kralı olan Alexander Sörloth’u geride bıraktı. Sörloth’un 0,70’lik ortalama ile 24 gol attığı sezonda, Onuachu 0,71’lik ortalama ile 15 gol kaydetti. Nijeryalı oyuncu, son 4 sezondaki performansıyla dikkat çekiyor.
Onuachu’nun attığı 17 gol, Trabzonspor’un 11 maçında galibiyetle sonuçlandı. Bordo-mavililer, Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda önemli zaferlere imza attı. Onuachu’nun performansı, takımın başarısında belirleyici bir rol oynadı.
Nijeryalı golcü Paul Onuachu’nun Trabzonspor ile sözleşmesi sona erdi. Kulüp, Onuachu ile devam etmeyi planlasa da Southampton Kulübü ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmadı. Gelecekte Onuachu’nun hangi takımda forma giyeceği merak konusu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.