DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20654821,08%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tesla, 1,5 Milyon Kilometreye Kadar Dayanan Batarya Patenti Aldı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın batarya araştırma ortağı Jeff Dahn ve Dalhousie Üniversitesi’ndeki ekibinin elektrikli bir araçta 1,5 milyon kilometreden fazla yol gidebilecek yeni bir batarya hücresi üzerindeki testlerin etkileyici sonuçlarını duymuştuk. Test edilen batarya, yeni nesil “Single Crystal” NMC katotuna ve yeni bir gelişmiş elektrolite sahip bir Li-Ion batarya hücresi.

Tesla, Jeff Dahn’in ve ekibinin mucitleri olduğu bir önceki araştırmada test edilen bataryaya benzer bir pil hücresi için, yeni bir patent başvurusunda bulundu. Yeni patent, hücrelerin performansını arttırmak için elektrolit, vinilen karbonat (VC) ve dört farklı katkı maddesi kullanan yeni bir pil hücresine odaklanıyor. Ekip, patent başvurusunda katkı maddelerinin performansta nasıl bir artış gösterdiğini açıklıyor ancak bu katkı maddelerinin birlikte nasıl çalıştıklarını anlamak şu an için hâlâ güç.

Bu yeni batarya, Tesla için büyük bir artıya dönüşebilir

Pillerin zaman içinde daha uzun süre dayanmasının yanı sıra bu teknolojinin de batarya maliyetini düşüreceği öngörülüyor. Otomobil üreticisi geçmişte Model 3’ün bataryasının 1,5 milyon kilometre dayanacak şekilde inşa edildiğini iddia etmişti ancak batarya, bu mesafenin yalnızca yarısı kadar performans gösterebilecek.

Tesla, bu yeni teknoloji hücrelerin ömrünü uzatabilirse elektrikli araç pazarı giderek kalabalıklaşırken Tesla için çok büyük bir satış artışı yaşanabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.