DOLAR 32,5674 0.07%
EURO 35,0279 0.44%
ALTIN 2.423,390,02
BITCOIN 2088572-3,80%
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Temel Karamollaoğlu’nun Oruç Reis yorumu

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Türkiye,  ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri güdümünde provokatif söylemlerle gerilimi tırmandıran Yunanistan’a rağmen, milli menfaatler kapsamında Doğu Akdeniz’de sismik tarama faaliyetlerine devam ediyor. Bölgede, Türk Deniz Kuvvetleri’nin koruması altında faaliyet yürüten gemilerimizden Oruç Reis ise, aylık rutin bakım ve ikmal işlemleri için Antalya açıklarına demir atmıştı. Oruç Reis’in bakım için Antalya’ya gelmesi de CHP tarafından taviz olarak nitelendirilmişti. CHP MYK toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin Antalya açıklarında demirlemesi bir taviz olarak değerlendirilmektedir.” ifadelerine yer vermişti. Temel Karamollaoğlu’nun Oruç Reis yorumu ViDEO
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, konu hakkında benzer ifadeler kullandı. Oruç Reis gemisinin geri döndüğünü hatırlatan Karamollaoğlu, “Biz dış politikada diplomasi ve diyaloğu tercih ederiz. Ama sırf siz iç politika malzemesi yapacaksınız diye, 82 Musul, 83 Kerkük kafasıyla giderseniz, gemiyi limana çekince diyecek söz bulamazsınız. Dış politika ‘asarım keserim’le yürütülemez.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.