DOLAR 38,4292 0.2%
EURO 43,8350 -0.02%
ALTIN 4.099,20-0,71
BITCOIN 36264690,75%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TCMB Faiz Kararları Hakkında Yapılan Duyuru

TCMB Faiz Kararları Hakkında Yapılan Duyuru

ABONE OL
Ekim 18, 2024 19:32
TCMB Faiz Kararları Hakkında Yapılan Duyuru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TCMB tarafından yapılan faiz kararlarına ilişkin önemli açıklamaları içeren duyuruda, enflasyon ve para politikasıyla ilgili detaylar yer aldı.

Politika Faizi Yüzde 19’da Sabit Kaldı

Yaşar Fatih Karahan başkanlığındaki Kurul’un toplantısında politika faizinin yüzde 19’da sabit tutulmasına karar verildi. Bu kararla enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar hedeflenmektedir.

Enflasyon ve Talep Trendleri Değerlendirildi

Duyuruda, Eylül ayında enflasyonun ana eğiliminin bir miktar yükseldiği belirtilerek, üçüncü çeyrekte yurt içi talebin yavaşladığı ve enflasyonun düşüşünü destekleyici seviyelere yaklaştığı vurgulandı. Temel mal enflasyonunun düşük seyrettiği, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin ise son çeyrekte beklenildiği ifade edildi.

Para Politikasındaki Kararlılık Vurgulandı

Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından hala risk unsuru olduğunu belirterek, para politikasındaki trbet para çekme kararlı duruşun devam edeceğini ve enflasyonun düşürülmesine katkı sağlayacağını açıkladı. Politika faizindeki sabitlik, enflasyon üzerindeki risklere karşı dikkatli bir yaklaşımı yansıtmaktadır.

Enflasyonun belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı bir para politikası duruşunun korunacağı belirtilirken, gerektiğinde ek önlemlerin alınacağı vurgulandı. Kredi ve mevduat piyasalarındaki gelişmeler yakından takip edilerek, parasal aktarım mekanizmasının destekleneceği ifade edildi.

Kurul , kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir şekilde almaya devam edeceğini belirterek, enflasyonun hedeflenen yüzde 5 seviyesine ulaşılmasını sağlayacak politikaları benimseyeceğini aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.