DOLAR 32,5700 0.02%
EURO 34,9092 0.02%
ALTIN 2.430,610,04
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Suriye’de Barış Pınarı Harekatında TSK üssüne saldırı yaralı askerler var

Suriye’de Barış Pınarı Harekatında TSK üssüne saldırı yaralı askerler var

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SURİYE ‘den bir son dakika saldırı haberi geldi. Türkiye Barış Pınarı operasyonu 3. gününde devam ederken Azez’e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait üsse havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 asker yaralandı. Suriye’de sondakika sıcak gelişmeler yaşanıyor.

PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat bölgesinden Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Azez’e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait üsse Tel Rıfat’tan havanlı saldırı düzenlendi havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 5 asker, Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Resulayn bölgesinden çatışma sesleri duyuldu. Tel Abyad’daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor.

SİHA’ları engellemek için mazot ve lastik yakıyorlar

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK’ye ait SİHA’ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü. Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri geliyor.

49 terörist daha etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca icra edilen harekatlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.