DOLAR 32,5494 -0.02%
EURO 34,8084 -0.22%
ALTIN 2.435,080,22
BITCOIN %
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Suriye Barış Planı harekatında son durum işte yaşanan sıcak gelişmeler

Suriye Barış Planı harekatında son durum işte yaşanan sıcak gelişmeler

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SURİYE ‘de Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Operasyonunda son dakika sıcak gelişmeler yaşanıyor. TSK’ya ait F16 savaş uçakları, YPG/PKK hedeflerini vurdu uçaklar 30 km derinliğe kadar indi. TSK üç koldan Fırat’ın doğusuna girdi. Dünyanın gözü bu büyük operasyonda. İşte Suriye’de yaşananlar…

TÜRKİYE, Fırat’ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik uzun zamandır planlanan askeri harekata dün ilk stardı verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu operasyonla birlikte önceden belirlenen 181 hedef ateş altına alınırken saat 22.30 sularında ise kara harekatına başlandı. Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad’daki terör hedefleri dün öğleden sonra yoğun ateş altına alındı. 

Türk savaş uçakları 30 kilometre derinliğe girdi

TSK’ya ait F16 savaş uçakları, YPG/PKK hedeflerini vurdu.Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi. TSK dört koldan Fırat’ın doğusuna girdi.

Resulayn ve Tel Abyad’a girildi 

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasından kısa süre sonra kara harekatında PKK/PYD için iki kritik bölge olan Resulayn ve Tel Abyad’a kara kuvvetlerinin dört koldan girdiği kaydedildi.

TSK birlikleri gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad’a girdi

Harekat kapsamında TSK birlikleri, gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad tarafına geçiş yaptı. Günün ilk ışıklarına kadar Tel Abyad ve çevresinde herhangi bir çatışma sesi duyulmazken, kent merkezinde sessizlik hakim.