6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde zarar gören ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Sulayıcı Apartmanı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Binanın yıkılmasında asli neden olarak gösterilen kolonun olmaması meselesiyle ilgili açılan davada, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma gerçekleştirildi.
Duruşmaya katılan binanın sahibi ve tutuklu sanık Mahmut Sulayıcı, suçlamaları reddederek, inşaattan anlamadığını belirtti. Sulayıcı, binayı yaparken müteahhitlerle çalıştığını, inşaatla ilgisinin olmadığını ve galerisinde kolon kesilmediğini savundu.
Mahkeme heyeti, Sulayıcı ve avukatlarının bilirkişi raporuna itirazı üzerine dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi. Duruşma sonunda tutukluluğun devamına hükmedilirken, dosyanın yeni bilirkişiye gönderilmesi ve duruşmanın ertelenmesine karar verildi. Bu gelişmelerin ardından dava süreci devam edecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.