DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan sert açıklama: Meclis’te yeri yok!

Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan sert açıklama: Meclis’te yeri yok!

ABONE OL
Mart 4, 2020 17:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında kavga yaşandı. Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Oturumda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç konuşma yaptı. AK Parti milletvekilleri, konuşma sırasında Meclis’te düzenlediği basın toplantısındaki sözleri üzerinden Özkoç’a tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Şentop konuyla ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

(Meclis’teki yumruklu kavga) Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanı’na karşı basit, alelade hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur. Bu bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum. Bu, bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır. 

Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil, görüşlerini herkes ifade edebilir ama bunu hakaretlerle ortaya koymak parlamentoya da siyasetçilerimize de yakışmıyor. Milletimiz de bundan rahatsızdır. 

KURTULMUŞ: CHP YÖNETİMİ BU ADAMA GEREKEN DERSİ VERMELİDİR

NTV yayınına bağlanan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Seçilmiş “Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyorlar, Yargı önünde bunun  hesabı sorulacaktır. Sayın cumhurbaşkanımız zaten kendi hakkını kouyacaktır. Bu provokasyonu yapanlar zaten tarihte de hak ettiği karşılığı görecektir. CHP de bukişiye gerekli karşılığı vermelidir. Aynı şeyin tersi olsa bizim partimizden biri CHP’li birine bu şekilde hakaret etse biz onu kapının önüne koyarız. Biz her gün milletimizle birlikteyiz. Bu millet bir kaç tane provakatöre itimad etmez. Rahmetli Atatürk bu adamı elinde kızılcık sopasıyla kovalardı” dedi. 

SAVCILIKTAN ÖZKOÇ HAKKINDA SORUŞTURMA

CHP’li Özkoç, bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlattı.

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.