İran Sağlık Bakanlığı ülkede 10 koronavirüs vakasının daha tespit edildiğini ve bu vakalardan 1’inin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Tespit edilen son vakalarla birlikte İran’da koronavirüs kaynaklı ölü sayısı toplam 6’ya yükselirken, enfekte kişi sayısı 27’e yükseldi.
BELEDİYE BAŞKANINA KORONAVİRÜS TEŞHİSİ KONULDUĞU İDDİASI
İran’da 13. bölgenin belediye başkanı Murtaza Rahmanzade, koronavirüs belirtileriyle hastanede tedavi altına alındı.
Koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan Rahmanzade’nin yapılan testlerin pozitif çıktığı aktarıldı.
YALANLANDI
Ancak daha sonra Fars Haber Ajansı, söz konusu belediyenin halkla ilişkiler bürosundan paylaşılan sosyal medya mesajını yayınlayarak, Rahmanzade’ye virüs teşhisi konulduğu haberini yalanladı.
Tüm dünyada endişeye neden olan koronavirüs nedeniyle Türkiye’nin sınır komşusu İran’da koronavirüsle ilgili şüpheli vaka sayısı 750, pozitif vaka sayısı 18 ve ölenlerin sayısı ise 6’e yükseldi. Yaşanan ölümlerin ardından İran’a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda bir dizi tedbirler alındı.
Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanları, gümrük işlerinde plastik eldiven, maske ve dezenfektan kullanmaya başladı. İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak isteyenler, pasaport kontrolünden önce sınır kapısında görevlendirilen 1 doktor ve 3 hemşire tarafından sağlık taramasından geçiriliyor. Sınırda ateş, öksürük, burun akıntısı gibi hastalık belirtisi olan yolcular içeriye alınmamaya başlandı.
Gürbulak sınır kapısında benzer bir vaka önceki gün içeriye alınmadı. Sınır kapısına ayrıca termal kamera kurulacak. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de gümrük personeline koronavirüs tedbirleri konusunda eğitim verecek.
Kum kentinde yaşanan ölüm olaylarını duyduğunu söyleyen İranlı TIR sürücüsü, maske takılması, ellerin sürekli yıkanması yönünde uyarılar yapıldığını söyledi. İran’dan gelen bir başka sürücü de hayatın normal akışında devam ettiğini bildirdi.
İran’a yük götüren Türk sürücüler ise koronavirüs nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını belirtti. Sürücüler, “Tedirginiz, korkmuyor değiliz. Bizim görevimiz bu, yükü almışız yerine teslim etmek zorundayız” dediler.
Şoförlerden Nurettin Altuğ ise İran üzerinden Irak’a yük götürdüğünü ifade etti. Altuğ, “Bizim için biraz düşünceler var o yönde. Elimizden geldiğince korunmaya, arabamızdan çıkmamaya, dışarıda yemek yememeye çalışıyoruz. İnsan tabi endişeleniyor ailesi için en azından kendisi için olmasa da getirip aileme bulaştırmak sıkıntısı var” diye konuştu.
Abone Ol
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.