DOLAR 32,6561 0.42%
EURO 34,8706 0.22%
ALTIN 2.491,670,30
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Son dakika haberi: Soylu’dan Yunanistan’a net mesaj: Bundan sonra olacakları bekleyin!

Son dakika haberi: Soylu’dan Yunanistan’a net mesaj: Bundan sonra olacakları bekleyin!

ABONE OL
Mart 7, 2020 11:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

 

21. yüzyılda hele kendilerine ‘Avrupalı’ diyenlerle, böyle bir tabloyla karşılaşacağımızı bize söyleselerdi, herhalde ‘şaka yapıyorsunuz’ derdik.

Bu olay bir meselenin de anlaşılmasına vesile oldu; maskeler düştü. Sözde insanlık nutukları atanların aslında ne kadar acımasız oldukları ortaya koydu.

Kendi insanları istemese de nasıl haşin davrandıkları nasıl acımasız davrandıklarını hep beraber görmüş olduk. 

DEFALARCA İHLAL ETTİLER, HALA İHLAL EDİYORLAR

Miçotakis’in ülkesinde kaç yabancı var biliyor musunuz? Paralarını 10 kat aldığı toplam 115 bin yabancı var. Bunların 40 küsür bini adalarda, 70 küsür bini Yunanistan ana karasında. Bizde 4 milyon sığınmacı var. Bir insan bir söz söylerken önce boyuna bakar. Nasıl bir yük altında olduğuna bakar. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, AB’nin göç ve mülteci konusunda ortaya koyduğu süreçlerin, Cenevre Sözleşmesi’nin tamamını ihlal ettiler. Defalarca ihlal ettiler, hâlâ ihlal etmeye devam ediyorlar. 

PÖH’TEN SINIRDA ‘TIKAMA’ OPERASYONU

Dün Polis Özel Harekat’ımız gece itibariyle göreve başladı. Bu tarafa itme yapacaklardı. Hepsini tıkadılar. Biz ona güvenlik literatüründe ‘tıkama’ deriz. Onların itmelerine aldığımız tedbirlerle müsade etmediler. En temel hak sığınma hakkıdır. Bu insan haklarının 1. kuralıdır. Bunu ortadan kaldırmaya hiçbir devletin hakkı söz konusu değildir. Onun için eğer 115 bin rakamı büyüktür 4 milyon rakamı ise haklıdır belki. Ama zannediyorum ki suçluluğun vermiş olduğu bir değerlendirmedir. Suçlular da hiçbir zaman suçunu kabul etmezler zaten. Son rakam 143 bini aştı.  

“BU DAHA BAŞLANGIÇ, SİZ BUNDAN SONRA OLACAKLARA BAKIN”

Ben şunu söyleyeyim… Bu daha başlangıç. Şimdi havalar sıcak, gittikçe sıcaklaşıyor. 200 kilometrenin üzerinde bizim Meriç’i kendine çizgi tutan Yunanistan’la bir sınırımız var. Maalesef bu sene Balkanlarda hava kurak gitti. Su 40-45 santimetreye düştü. Bu ayağınızla geçebilirsiniz. Miçotakis’in sınırları tutmak gibi bir kabiliyeti yok.

Siz bundan sonraki olacaklara bakın. Bundan öncekiler bir şey değil. 

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.