DOLAR 32,5453 0.19%
EURO 34,8430 0.09%
ALTIN 2.488,620,19
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • Son dakika gelişmesi: Emekli ikramiyesi ne kadar oldu? Ramazan bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Son dakika gelişmesi: Emekli ikramiyesi ne kadar oldu? Ramazan bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

ABONE OL
Nisan 20, 2021 08:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? sorusu sıklıkla araştırılıyor. Emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban bayramlarında ödeniyor. Emekliler, ikramiyeyle ilgili soruları araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye ikramiyelerine zam yapılacağını duyurdu. Bunun üzerine milyonlarca emekli yapılacak ikramiye zamlarını sorguluyor. İşte zamlı emekli ikramiyesi ile ilgili bilgiler…

Emekli ikramiyesi zam oranı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli vatandaşlara müjde vererek, bayram ikramiyelerine zam yapılacağını ”Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 ‘TL’ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 TL’den başladığını söylemek isterim.” cümleleriyle duyurdu. 

Emekli ikramiyesi hangi gün verilecek?

Emekli ikramiyeleri bu yıl Ramazan Bayramı için Mayıs ayının başında, Kurban Bayramı için de Temmuz’un ortasında verileceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, ”Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz. ” açıklamasını yaptı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.