DOLAR 32,3434 0.24%
EURO 35,1092 -0.15%
ALTIN 2.308,331,37
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • SİHA’ların rejime verdiği zarar fena korkuttu! Şaşkınlıklarını gizleyemediler

SİHA’ların rejime verdiği zarar fena korkuttu! Şaşkınlıklarını gizleyemediler

ABONE OL
Şubat 29, 2020 22:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın gün içinde yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’nin operasyonlarında şu ana kadar 2 bin 100’ün üzerinde rejim unsuru öldürüldü. Aralarında 94 tank, 37 obüs topu, 28 çok namlulu roket atar, 17 zırhlı aracın da bulunduğu 300’e yakın araç gereç imha edildi. Ayrıca uçak pistleri, silah mühimmat depoları, hava savunma sistemleri, uçak hangarları, kimyasal silah üretim tesisleri gibi birçok yer ateş altına alınarak tahrip edildi. 

 

 

PKK YANDAŞLARI ŞAŞKINLIĞA UĞRADI

Ortaya çıkan bu tablo, PKK yandaşlarında endişe ve şaşkınlığa yol açtı. PKK yanlısı yazılarıyla bilinen Hollandalı araştırmacı ve serbest gazeteci Wladimir van Wilgenburg, sosyal medya hesabından İdlib bölgesindeki hava sahasının Rusların kontrolünde olduğuna dikkati çekerek SİHA‘ların durdurulamamasını sorguladı.

Yazılan cevaplarda bir PKK yandaşı, bu durumun Suriye’deki sözde PKK bölgesi için de geçerli olduğunu yazarken, diğer bir kullanıcı da “Ben de aynı şeyi merak ediyordum.” ifadesini kullandı.

 

 

Başka örgüt yandaşları, “Bunların hepsi yalan.”, “İlginç şeyler oluyor.”, “Türkiye değil, NATO vurdu.” şeklinde ifadeler kullandı.

Hatta bir kullanıcı, Rusya’nın Suriye’den hava savunma sistemini devreden çıkarmasını istediğini iddia ederek Türkiye’nin SİHA kabiliyetine açıklama getirmeye çalışırken bazıları da “Rusya’nın izin vermiş olabileceğini” yazdı.

ÇALIŞIR HALDEKİ SAVUNMA SİSTEMİNİ İMHA ETTİ

Dün, TSK’nin SİHA’larla Rus yapımı Pantsir-S1 hava savunma sistemi operasyonel haldeyken vurduğu görüntüler yayımlanmıştı.

Pantsir-S1’in tepesindeki SİHA’yı tespit edememesi dikkati çekerken, bu durumun Türkiye’nin elektronik harp sistemleri kullanarak radarları kör etmesinden kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmişti.

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.