DOLAR 32,3748 0.17%
EURO 35,0083 -0.23%
ALTIN 2.324,820,24
BITCOIN 2257475-1,12%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sıcak Yolluk Kontrol Panoları Nedir?

Sıcak Yolluk Kontrol Panoları Nedir?

ABONE OL
Kasım 11, 2022 14:06
Sıcak Yolluk Kontrol Panoları Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıcak yolluk kontrol ünitesi veya panoları olarak bilinen cihaz ölçülebilen değerin dijital olarak ölçümüne sahip olan cihaz olarak bilinir. Sıcak yolluk kontrol modülü ise, termokupl elemanından almış olduğu veriyi oluşturarak rezistanslara ayarlanmış olan sıcaklık değerine göre de enerji aktarımı yapabilen sistemdir. Böylelikle rezistansın da istenilen ayarda düzenli olarak çalışması amaçlanmaktadır. Kontrol modülleri genel olarak tek gözlü ve standart şekilde tasarlanmıştır.

Sıcak yolluk kontrol panoları genellikle sıcaklığın aşırı şekilde yükselmesi veya yine aşırı bir şekilde sıcaklık ayarının kontrol dışı düşmesi durumlarında bu kontrol modüllerine gereksinim duyulur. Sıcaklık kontrol cihazı ise sıcaklığın belli bir dereceni altına inmesi veya çıkması gibi durumların iyileştirilmesi amacıyla kullanılır.

Sıcak Yolluk Kontrol Cihazlarının Önemi

Sıcak yolluk kontrol cihazının kullanılması sıcak yolluk sistemlerinin verimli çalışması için gereklidir. Ancak bu cihaz seçilirken dikkat edilecek en önemli unsur elbette kullanılan ortamdır. Kullanılan ortama uygun bir sıcak yolluk kontrol cihazı seçimi tam anlamıyla iş kolundan alınacak verimi arttıracaktır. Sıcak yolluk kontrol cihazı modelleri farklı markalarda değişiklik gösterebilir. Elbette farklı markaların kontrol cihazlarının modellerinden farklılık olabileceği gibi fiyatlarında da birtakım değişiklikler oluşabilir.

Kontrol modüllerinin seçimi sıcak yolluk sistemlerinden daha sağlıklı çalışması için oldukça önemli bir etkendir. Dolayısıyla sıcak yolluk kontrol modülünün detaylı araştırılarak kullanılacak ortamla uyumlandırılması gerekir. Kontel Org sitesi üzerinden ürünle ilgili tüm detaylı bilgileri profesyonel müşteri temsilcilerinden alabilirsiniz. Ayrıca ürüne dair sipariş oluşturabilirsiniz.

Sıcak Yolluk Kontrol Cihazlarının Özellikleri

Sıcak yolluk kontrol sistemi cihazlarının tam olarak doğru seçilmesi faydalı olacaktır. Sıcak yolluk kontrol cihazının var olan özellikleri:

  • Tek bir ekran ve 1,2 ve 4 kontrol ile yer tasarrufu sağlayan şık dizayna sahiptir.
  • Giriş alanında Offset özelliği bulunur.
  • Auto Tune özelliği vardır.
  • Kompakt bir tasarıma sahiptir.
  • Soft Start özelliği mevcuttur.
  • Kalitesi yüksek olan komponentler
  • Termometre özelliğine sahiptir.
  • Otomatik şekilde oransal moda geçiş sağlar.

Tüm bu özelliklere sahip olan Sıcak yolluk kontrol cihazları fiyatları markalara göre değişim gösterebiliyor.

Sıcak Yolluk Cihazı Neden Tercih Edilir?

Sıcak yolluk kontrol cihazı sıcak yolluk sistemlerinin daha sorunsuz ve sağlıklı çalışabilmesi açısından oldukça fazla tercih edilir. Sıcak yolluk sistemi enjeksiyon prosesi stabilitesinde kaliteli bir ürün geliştirilmesi açsından oldukça önemlidir. Sıcak yolluk sisteminin en verimli şekilde çalıştığını gösteren en önemli detay sıcaklık konusundaki istikrarıdır hiç kuşkusuz. Sıcak yolluk sistemlerinin verimli şekilde çalışabilmesi için rezistans seçimi oldukça önem taşır.

Sıcak yolluk sisteminde yer alan ufak bir sıcaklık değişimi bile ürünün kalite düzeyini olumsuz etkiler. Kontel Org sitesi üzerinden satışı yapılan sıcak yolluk üniteleri ve cihazları hakkında tam olarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu siteden ürün siparişi verebilirsiniz.

Kaynak: https://kontel.org/urun-kategori/sicak-yolluk-kalip-kontrol-modulleri/

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.