DOLAR 32,5704 0.14%
EURO 34,8649 0.5%
ALTIN 2.416,18-0,68
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Seyahat izin belgesi nasıl alınır, şartları neler? e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranı

Seyahat izin belgesi nasıl alınır, şartları neler? e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı ve bayramını kapsayacak şekilde 17 günlük tam kapanma kararı alındığını duyurdu. Alınan kararlar arasında şehirler arası seyahat yasağı da yer aldı. İki hafta sürecek olan kısıtlamada il dışına çıkmak isteyen belli şartları taşıyan vatandaşlar SMS, ALO 199 ve e-Devlet üzerinden izin alarak seyahat edebilecek. Şehirler arası seyahat yasağı kararının ardından seyahat planlaması yapan vatandaşlar, ‘Seyahat izin belgesi nasıl alınır?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Seyahat izin belgesi nasıl alınır, şartları neler? Telefon, SMS ve e-Devlet ile seyahat izin belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte, e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranı İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen ”Tam Kapanma” konulu genelgede, 17 gün sürecek sokağa çıkma yasağında şehirler arası seyahat yasağı ile ilgili detaylara yer verildi. Bu süre zarfında, vatandaşların şehirler arası seyahatlerine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. İl dışına çıkmak isteyenlerin seyahat izin belgesine sahip olması gerekecek. Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden alınabilecek. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapıldıktan sonra İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan ”e-Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından ”Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor. Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor. SEHAYAT İZİN BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır. Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır. Belirtilen dönem içerisinde uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilere biletleme işlemi yapılmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadığı kontrol edilecek, geçerli bir seyahat izninin bulunması halinde biletleme işlemi gerçekleştirilecektir. Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla yapılacak seferlerde yolcuların araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulaması muhakkak yapılacak ve tanılı/temaslı gibi sakıncalı bir durumun olmaması halinde araca alınacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.