DOLAR 32,3152 0.2%
EURO 35,1218 -0.03%
ALTIN 2.293,190,70
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Senetlerle ilgili vatandaşa kritik uyarı: Sakın yırtmayın! Ödemek zorunda kalabilirsiniz

Senetlerle ilgili vatandaşa kritik uyarı: Sakın yırtmayın! Ödemek zorunda kalabilirsiniz

ABONE OL
Ekim 6, 2019 12:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hemen hemen herkesin günlük hayat içinde kullanmak durumunda kaldığı senetlerle ilgili kritik bir uyarı geldi. Mal veya hizmet karşılığında imzaladığınız senetleri atmayın. Ödemiş olsanız bile bu senetleri gösteremediğiniz taktirde yeni ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, mal ve hizmet alımında imzalanan ve ödemesi yapılan senetlerin yırtılarak atılmaması gerektiği ve 10 yıl saklanması gerektiği uyarısında bulunarak, “Senedin fotokopisiyle bile dava açılabilir ve ödenen miktar geri ödenmek zorunda kalınabilir” dedi.

Tüketicinin imzaladığı sözleşme senet hükmündedir

Mahmut Şahin, “Eğer karşımızdaki kötü niyetli ise ki, biz iyi veya kötü demeden tedbirimizi almak zorundayız. Sözleşmeyi imzaladık, zaten bizim ayrıca bir senet verme yükümlülüğümüz yok. Hem sözleşme hem de senet alınıyorsa burada tüketiciye bir mesaj var. Ora ile işlem yapma, oradan mal ve hizmet alma. Başka bir yerden alışveriş yap. Çünkü tüketicinin imzaladığı sözleşme senet hükmündedir” ifadesinde bulundu.

‘En azından 10 yıl saklayalım’

Yapılan sözleşmede ayrıca bir senet varsa buna da dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Mahmut Şahin, “Ayrıca bir senet varsa, sözleşme ve senedi ayırıp iki ayrı işleme koyabilirler. İki defa bizden tahsil edebilirler. Haklı ya da haksız olsalar bile bunu yapabilirler. Biz eğer bir senet vermişsek, senet ödeme yaptıktan sonra bize iade edildiyse o senedin bizim senedimiz olup olmadığını kontrol edelim. İmza bizim mi değil mi bakalım ve o senedi alıp yırtıp atmayalım. Üzerine İPTAL yazıp saklayalım. En azından 10 yıl saklayalım” diye konuştu.

”Kötü niyetli insanlar tüketicinin cebini takip ediyor”

“Verdikleri senet bizim senedimiz, kontrol ettik ve gerçekten bizim. Ama bunu yırtıp atarsak o senedin fotokopisi ile bile bize dava açıp ödediğimiz ücreti yeniden alabilirler” uyarısında bulunan Mahmut Şahin, “O zaman bizim senedin aslını mahkemeye sunmamız gerekiyor. Senedi yırtıp attıysak senedin fotokopisiyle borcu bir kez daha verme durumu ile karşı karşıya geleceğiz. Buna çok dikkat etmemiz lazım aksi halde kötü niyetli insanlar tüketicinin cebini takip ediyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.