DOLAR 32,5705 0.09%
EURO 34,9993 0.45%
ALTIN 2.430,520,32
BITCOIN 2082407-4,10%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya İran bankalarıyla iş birliğine devam edecek

ABONE OL
Eylül 20, 2019 16:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakanlığı İkinci Asya Dairesi Direktörü Zamir Kabulov, ABD’nin İran ulusal bankasına yönelik yaptırımlarını ‘gayrimeşru’ şeklinde niteleyerek, “Yaptırımlar, Rusya’nın tutumunu değiştirmeyecek. Tahran ile bankacılık sektöründe iş birliğine devam edeceğiz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı İkinci Asya Dairesi Direktörü Zamir Kabulov, ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran ulusal bankasını yaptırım listesine aldıklarına yönelik açıklamasını Rus haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.

ABD’nin yaptırımları nedeniyle Rusya’nın yaklaşımında bir değişiklik olmayacağını vurgulayan Kabulov, “Bu yaptırımları gayrimeşru olarak değerlendiriyoruz, tutumumuz değişmeyecek. Tahran ile bankacılık sektöründe iş birliğine planladığımız gibi devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Trump, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’daki Aramco petrol tesislerine yapılan saldırıların ardından İran ulusal bankasına yaptırım uyguladıklarını açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.