DOLAR 32,5794 0.31%
EURO 34,8265 0.2%
ALTIN 2.510,931,08
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Panik ataktan kurtulurken yalnız hissetmeyin

ABONE OL
Temmuz 10, 2021 12:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Panik atak bireylerin yoğun bir şekilde korku endişe kaygı yaşadıkları ve ne zaman nasıl bir şekilde ortaya çıkacağı belli olmayan psikolojik bir rahatsızlık olarak tanımlanabilir. Panik atak hastaları başta ölüm korkusu ve kalp krizi geçirme korkusu olmak üzere kendilerini büyük bir tehlike ve tehdit altında hissetmektedirler. Bu duygu durumu genellikle dışarıdan herhangi bir uyaran olmadan kendi kendine ve ne zaman gelişeceği belli olmayan bir şekilde ortaya çıkar. Birey panik ataklara araba kullanırken bir toplantı esnasında hatta uykuda bile yakalanabilmektedir. Panik atak hastalarının yaşadıkları bu duygu durumunun ne kadar dehşet verici olduğunu ölmeden önce birkaç kez ölmek olarak tanımlarlar. Bu nedenle yaşanan sürecin ağır tramvaya sebep olacağı da düşünüldüğünde panik atağın kesinlikle tedavi edilmesi gerekmektedir. Bireyler panik atakla öncelikle kendileri başa çıkmaya çalışırlar. Bu bireylerin kendilerini yalnız güçsüz ve işe yaramaz hissetmelerine neden olabilir. Dolayısıyla panik atak tedavisi ile ilgili mutlaka profesyonel bir destek alınmalıdır.

Yüksel Danışmanlık ve Gelişim Merkezi panik atak tedavisini etkin bir şekilde yürütür

İstanbul merkezli olarak faaliyet yürüten Yüksel danışmanlık ve gelişim merkezi Beylikdüzü panik atak tedavisi ile ilgili başvuran bireylerin yanı sıra İstanbul genelinde psikolojik birçok sıkıntı için destek almak isteyen bireylerin uğrak noktasından biri olmuştur. Kuruluş son derece profesyonel bir biçimde çalışmalarını yürütmektedir.

Kaynak: https://www.yukselpsikoloji.com/tag/panik-atak-tedavisi/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.