DOLAR 32,5396 0.32%
EURO 34,6255 0.27%
ALTIN 2.491,230,34
BITCOIN %
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Pakistan Başbakanı Han’dan uluslararası topluma ‘Hindu üstün ırkçılığı’ uyarısı

Pakistan Başbakanı Han’dan uluslararası topluma ‘Hindu üstün ırkçılığı’ uyarısı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Han, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Hindistan’ın Karnataka eyaletinin başkenti Bangalor şehri yakınlarında Hristiyanlara ait bir mezarlıkta Hazreti İsa heykelinin kaldırılmasına ilişkin bir haberi alıntılayarak ülkedeki hoşgörüsüzlüğün diğer azınlık topluluklarına yayıldığına işaret etti.

“HİNDİSTAN’IN ASIL HEDEFİ MÜSLÜMANLAR”

Asıl hedefin, Keşmir Müslümanları ve Hindistan’daki Müslümanlar olduğunu vurgulayan Han, “Fakat hoşgörüsüzlük ve hedef alma yayılıyor ve diğer azınlık topluluklarına da yayılacak.” ifadesini kullandı.

Han, “bu üstün ırkçı ideoloji“nin kontrol edilmediği takdirde aralarında Dalitlerin de (Hint kast sisteminin en alt sınıfını temsil edenler) bulunduğu ülkedeki tüm toplulukları hedef alacağının altını çizerek bu “faşist ideoloji” ile aynı fikirde bulunmamaya cesaret edenlerin de şiddetin hedefi olacağını belirtti. 

“TÜM AZINLIKLAR HEDEF ALINACAK”

Modi’nin “Hindu üstün ırkçı ideolojisi“nin tüm azınlıkları hedef alacağına işaret eden Han, uluslararası topluma uyarıda bulunmayı sürdüreceğini vurguladı. Han, kararlı bir eylemde bulunulmadığı takdirde bu durumun sonuçlarının bölgenin ötesine taşacağını ifade etti.

– HRİSTİYAN MEZARLIĞINDAKİ HAZRETİ İSA HEYKELİ, EYALET YÖNETİMİNİN EMRİYLE KALDIRILMIŞTI

Hindistan’ın Bangalore şehrinde salı günü bir Hristiyan mezarlığında Hazreti İsa heykeli, eyalet yönetiminin emriyle kaldırılmıştı. Heykelin kaldırılması bölgedeki Hristiyan topluluk arasında huzursuzluğa yol açmış, Bangalore Başpiskoposu Peter Machado’nun yanı sıra çok sayıda kişi bu duruma tepki göstermişti.

KAYNAK: AA
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.