DOLAR 32,5874 0.22%
EURO 34,8290 0.46%
ALTIN 2.415,08-0,72
BITCOIN 21566570,17%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Özlem Zengin: Kadın hakları, kadın hakları; ben ilk başörtülü grup başkan vekiliyim

Özlem Zengin: Kadın hakları, kadın hakları; ben ilk başörtülü grup başkan vekiliyim

ABONE OL
Şubat 22, 2021 10:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’de yaptığı konuşmasında, Uşak Emniyet Müdürlüğü’ndeki çıplak arama uygulamasını reddederek, “Bu kurgusal bir harekettir. Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder” sözleriyle tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin eleştirilere memleketi Tokat’ta yanıt verdi.

“HER DAİM EN ÇALIŞKAN ÖĞRENCİ OLDUM”

Zengin bu hafta Meclis’te nöbetçi olduğunu söyleyerek, “Dün gün biterken acayip bir tartışmaya sahne oldu, Genel Kurul. Hala da bunun kavgaları devam ediyor şu anda” diyerek şunları söyledi:

“Çok net söylüyorum. Buradan size söz veriyorum. Zaten çok çalışarak geldim ben bu günlere. Çocukluğumu bilenler var. Her daim en çalışkan öğrenci oldum, en başarılı öğrenci oldum. Hayatım böyle geldi böyle geçiyor. O yüzden size söz veriyorum; bir çalışıyorsam on çalışacağım. On çalışıyorsam, yüz çalışacağım. Bir okuyorsam, bin okuyacağım. Bin kelime söylüyorsam, 1 milyon kelime söyleyeceğim. Onların gücü bizim imanımızın gücüne yetişemez. Ve Allah’a hamd ediyorum. Bu lafları Tokat’tan söylüyorum, şehrimden söylüyorum. Gurur duyuyorum Tokat Milletvekili olduğum için. Özlem Zengin Tokat Milletvekili. Bundan gurur duyuyorum. Bunu bilesiniz.”

“İLK BAŞÖRTÜLÜ GRUP BAŞKAN VEKİLİYİM”

TBMM’deki tartışma sonrası kamuoyunda toplumun her kesiminden yükselen eleştirilere yanıt veren Zengin sözlerine şöyle devam etti:

“Utanmadan kadın hakları, kadın hakları. Yahu siz ne anlarsınız kadın haklarından. Bizim hayatımız hak mücadelesiyle geçti. Siz korunaklı alanlarda otururken, biz sokaklarda eylem yapıyorduk. Siz bizi üniversitelere almazken biz bunun mücadelesini veriyorduk. Siz, biz seçilmeyelim diye uğraşırken, biz bütün kadınlar seçilsin meclise gelsin diye uğraşıyorduk. Rabbime hamd ediyorum Ben Türkiye’nin ilk baş örtülü Grup Başkan Vekiliyim. Ve sizlere, bütün Tokatlılara teşekkür ediyorum. Ben derken, şahsımı kastetmiyorum. Bu kadar insan niye bana saldırıyor. Ben sadece bir insanım. Sizler gibi çocuğuna bakan, yemeğini yapan, hayatını kazanmaya çalışan, davası için uğraşan bir insanım. Bana olan nefret size olan nefretleridir. Başka bir şey değil.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.