Herkesin sevdiği kitap türü farklıdır. Kimi edebiyat kitaplarını severken kimi de kişisel gelişim kitaplarını sever. Ancak hangi türü severseniz sevin bir kütüphane oluştururken mutlaka edinmeniz gereken bazı kitaplar vardır. Bu kitaplar, hem hayata bakış açınızı değiştirecek hem de edebi zevk kazanmanıza yardımcı olacaktır.
Devlet
Batı felsefesini doğru bir şekilde anlamak için Platon’u okumak gerekir. Platon, Devlet adlı eserinde doğruluk, iyilik ve eşitlik gibi erdemleri sorgulamış ve bu erdemlerden yola çıkarak ideal devlet anlayışını ortaya koymuştur. Yöntemli ve doğru düşünmeye ihtiyaç duyan herkesin edinmesi gereken aydınlatıcı bir eser.
Sabahattin Ali’nin en sevilen eserlerinden Kürk Mantolu Madonna, okurlarını içe kapanık ve sessiz bir insanın zengin dünyasını keşfe çıkarıyor. Raif Efendi’nin gençliğini, başarısız iş deneyimlerini ve Maria Puder ile arasındaki ümitsiz aşkını konu alan Kürk Mantolu Madonna kitabı, Türk edebiyatının mihenk taşlarından biridir.
Genç Werther’in Acıları
Goethe’ye sahip olduğu ünü kazandıran Genç Werther’in Acıları kitabı, genç bir ressam Werther’in karşılıksız bir aşkla intihara sürüklenişini konu alıyor. Karşılıksız aşkı anlatmadaki başarısıyla pek çok okuru derinden etkileyen eserin yayımlandığı ilk dönemlerde özellikle Almanya’da intihar vakalarının arttığı gözlenmiştir.
Yabancı
Albert Camus’un ilk ve en çok ses getiren eseri Yabancı, dünya klasikleri arasındaki yerini almıştır. Yabancı, Cezayir’de çıkan olaylar sırasında yanlışlıkla Arap uyruklu bir vatandaşı öldüren Meursault’un kendi iç hesaplaşmasını ve insanlığa, benliğine yabancılaşmasını konu alıyor. Camus, insanın topluma yabancılaşmasını absürt bir dille kaleme almıştır.
Empedokles’in Dostları
Amin Maalouf, sekiz yıl aranın ardından yayımladığı Empedokles’in Dostları kitabıyla okurlarını selamlıyor. Ülkemizde de oldukça geniş bir okur kitlesine sahip olan yazar, yeni kitabıyla okurlarını bu kez geleceğe götürüyor. Diğer eserlerinde yer verdiği eleştirel gözlemlerin ışığında yarı distopik bir dünya oluşturmuştur.
Siddhartha
Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Hermann Hesse, Siddhartha adlı başyapıtında özünü bulmak için ruhsal yolculuğa çıkan Siddhartha karakterini ele almıştır. Kişisel tecrübeleriyle romancılığını harmanlayan yazar, Buddha imgesini yaratmıştır. Mutlaka okunması gereken modern klasikler arasında yer alan eser, insan varoluşunu evrensel boyutlarıyla ele almıştır.
Gülün Adı
Umberto Eco’dan okurlarını Ortaçağ’a götüren bir eser. Ortaçağ hakkında İtalya’da ve hatta tüm dünyada en yetkin bilim insanlarından biri olan yazar, bir yandan Hıristiyanlık dinindeki fikir ayrılıklarına dair ilgi çekici bilgiler sunarken bir yandan da bir manastırda işlenen korkunç cinayetinin peşine düşen rahip ve dedektifin soruşturmalarını anlatıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.