DOLAR 32,4043 0.15%
EURO 35,1137 -0.09%
ALTIN 2.322,560,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Ölü sayısı 500 bine dayandı… Dr. Fauci dehşete düştü: 102 yıldır böylesini görmedik

Ölü sayısı 500 bine dayandı… Dr. Fauci dehşete düştü: 102 yıldır böylesini görmedik

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü salgını dünya genelinde ağır yaralar açmaya devam ederken, salgının en çok vurduğu ABD’de ölü sayısı 500 bine dayandı. Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre toplam ölü sayısı 497 bin 957’ye ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre her 100 bin kişide ölüm oranı 148.61 olarak hesaplandı.

Hastalığa yakalanma oranı ocak ayının ilk haftalarına göre düşüş gösterse de, Johns Hopkins geçtiğimiz hafta ülkede 13 bin 347 can kaybı ve 500 binden fazla yeni vaka olduğunu duyurdu.

ABD yarım milyon can kaybına ilerlerken, ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Salgınla mücadelenin en önemli isimlerinden biri olan ve ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’ın görevi devralmasından sonra da Baş Tıbbi Danışman görevini sürdüren Dr. Fauci, “Bu gerçekten korkunç. Tarihe geçen bir şey. 1918’deki salgından beri 102 yıldır başımıza gelen hiçbir şeye benzemiyor. İnsanlar onlarca yıl boyunca bunu konuşmayı sürdürecek” dedi.

NÜFUSUN YÜZDE 5’İ AŞILANDI

Bloomberg’ün verilerine göre ülkede geçtiğimiz hafta günde ortalama 1.32 milyon aşı yapıldı. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), şimdiye tek toplamda 61 milyon doz aşının uygulandığını, bunun nüfusun yüzde 5’i anlamına geldiğini aktardı. Dr. Fauci, ABD’yi etkisi altına alan soğuk hava, kar yağışı ve fırtınalar nedeniyle aşılama kampanyasında yavaşlaşma olduğunu söylerken, “Bu geçici bir durum. Gaza biraz yüklendiğimizde hafta ortasında olmamız gereken yerde olacağız” ifadelerini kullandı.

‘2022’YE KADAR MASKE TAKACAĞIZ’

Aşılamaların tüm hızıyla sürmesine rağmen maske takmanın 2022 yılına kadar sürebileceğini belirten Dr. Fauci, “Normalden ne kastedildiğine göre durum değişiyor. Eğer normale dönüşte kasıt, bunların başımıza gelmesinden öncesiyse, bunun ne zaman olacağını tahmin edemem. Ancak son 1 yılda yaşananları düşünürsek, belirli ölçüde bir normalleşmeye ulaşacağımız söylenebilir” diye konuştu.

Dr. Fauci, bulaşma oranlarının büyük ölçüde azalması ve aşılar sayesinde minimum tehlike kaldığında maskelerin tamamen çıkabileceğini söyledi.

İlginizi ÇekebilirDr. Fauci normale dönüş için tarih verdi: Sene sonu

 

İlginizi ÇekebilirDr. Fauci’den Trump dönemi itirafı: Saraya gitmeye çekiniyordum

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.