DOLAR 32,5166 -0.1%
EURO 34,8192 -0.15%
ALTIN 2.430,150,02
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Öğretmenlere koronavirüs aşısı zorunlu mu? Öğretmenlere aşı ne zaman yapılacak?

Öğretmenlere koronavirüs aşısı zorunlu mu? Öğretmenlere aşı ne zaman yapılacak?

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Koronavirüs salgınıyla birlikte uzaktan eğitime geçen okulların yüz yüze eğitim sürecine dair detayları belli oldu. Köy okullarının 15 Şubat’ta, diğer okullarının da 1 Mart itibariyle açılmasının kararlaştırılmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim süreci ile ilgili bilgileri paylaştı. Kademeli olarak okulların açılmasının ardından, öğretmenler koronavirüs aşısı olacak mı? sorusu gündeme geldi. Öğretmenlerin yoğun bir şekilde araştırdığı aşı konusu ile ilgili açıklama MEB’den geldi. Peki öğretmenler öncelikli aşı olacak mı? Öğretmenlere ne zaman koronavirüs aşısı yapılacak, zorunlu mu? Aşılanma sürecinde ikinci sırada toplumla teması olanlar arasına öğretmenlerin de alınmasıyla ilgili görüşlerin sorulması üzerine Selçuk, bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu ile istişarelerinin olduğunu ve bir ön mutabakatın bulunduğunu dile getirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı yürütülecek aşılama programında vatandaşları zorlayıcı bir uygulamanın olmayacağını belirtti.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, aşıların zorunlu olmayacağına ilişkin daha önce yaptığı açıklamaları anımsatarak, “Aşılama programımız hazır. Vatandaşımızı zorlayıcı bir uygulama olmayacak. Aşının gerekliliğini bilim insanlarımızla toplumumuza anlatarak ikna etme çabası içinde olacağız. Bunun dışında bir uygulama söz konusu olmayacak” ifadesini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.