DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Siyaset
  • Navalnıy’in eşi, protestolara katılması nedeniyle para cezasına çarptırıldı

Navalnıy’in eşi, protestolara katılması nedeniyle para cezasına çarptırıldı

ABONE OL
Şubat 1, 2021 13:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’da tutuklu bulunan muhalif Aleksey Navalnıy’in eşi Yuliya Navalnaya, başkentte izinsiz düzenlenen gösterilere katılma suçundan 20 bin ruble para cezasına çarptırıldı.

Moskova’daki bir mahkeme, ‘ulaşımın aksamasına yol açan izinsiz protesto gösterilerine katılması’ nedeniyle Yuliya Navalnaya’yı 20 bin ruble para cezasına çarptırdı. Söz konusu para cezası 1900 liraya tekabül ediyor.

Avukatları, Navalnaya hakkında verilen karara itiraz edeceklerini belirtti.

Юлия Навальная вышла сегодня на акцию протеста. Она у Сокольников. Фото: instagram / yulia_navalnaya pic.twitter.com/0Cn9zdoLZW

— Дождь (@tvrain) January 31, 2021

​Navalnaya dünkü protestolarda, eşi Navalnıy’in tututklu olarak bulunduğu Matrosskaya Tişina Cezaevi’ne yürüyüşe geçildiği sırada Sokolniki Metro İstasyonu yakınlarında gözaltına alınmıştı.

Karakolda ifadesi alınan Navalnaya daha sonra serbest bırakıldı.

Юлия Навальная задержана полицией при мирной прогулке по Москве. Защитника к ней не пустили, не представились, не предъявили удостоверений, не назвали причину задержания. pic.twitter.com/GO6bE3KXo6

— Vyacheslav Gimadi (@vigimadi) January 31, 2021

​Navalnıy’in eşi, 23 Ocak’ta düzenlenen protestolarda da gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Her iki protesto da Navalnıy ile destekçilerinin çağrısıyla düzenlenmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.