DOLAR 32,5907 0.34%
EURO 34,8464 0.3%
ALTIN 2.495,410,46
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nadir Hastalıklara Yönelik Farkındalık Çalışmasıyla Guinness Dünya Rekoru Kırdı!
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Nadir Hastalıklara Yönelik Farkındalık Çalışmasıyla Guinness Dünya Rekoru Kırdı!

Nadir Hastalıklara Yönelik Farkındalık Çalışmasıyla Guinness Dünya Rekoru Kırdı!

Boehringer Ingelheim; Nadir Hastalıklar Farkındalık Ayında, dünyanın dört bir yanında nadir hastalıklar ile yaşayan hastalara dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği küresel video zinciri ile bir rekora imza attı. Dünyanın en uzun video insan zinciri ile “Nadir Ama Yalnız Değil” mesajının verildiği farkındalık videosu, Guinness Dünya Rekoru kırıldı!

ABONE OL
Nisan 8, 2022 09:49
Nadir Hastalıklara Yönelik Farkındalık Çalışmasıyla Guinness Dünya Rekoru Kırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boehringer Ingelheim, 8 Nisan 2022 – Dünyanın lider ilaç şirketleri arasında yer alan Boehringer Ingelheim, Nadir Hastalık Farkındalık Ayına dikkat çekmek amacıyla eşi benzeri görülmemiş bir rekor gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir köşesinden 462 kişinin video üzerinden birbirine mesaj ulaştırarak bir zincir oluşturduğu videoda, nadir hastalıklarla mücadele eden hastalara ve yakınlarına “Nadir Ama Yalnız Değil” mesajı verildi. Dünya çapında yaklaşık 300 milyon kişi için farkındalık yaratmak amacıyla, dünyanın en uzun video insan zincirinin oluşturulduğu hareket, Guinness Dünya Rekoru kırdı.

Boehringer Ingelheim tarafından, dünya çapında nadir hastalıklarla yaşayan 300 milyon birey ve yakınları için farkındalık ve değişim yaratmak amacıyla tasarlanan hareket, ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde insanları video zincirine katılmaya davet eden bir sosyal medya kampanyasıyla başladı. Her videoda bir kişi “Yalnız Değilsin” mesajını ilettikten sonra, kalemini bir sonraki kişiye uzattı ve böylece dünyanın en büyük video zinciri oluşturuldu. Orta Doğu, Kuzey Afrika, Sahra Altı Afrika, Japonya, Avrupa, Çin, ABD, Avustralya, Hindistan ve Türkiye dahil dünyanın dört bir yanından katılımcıların dikkati çekilen online video kampanyasına toplamda 462 kişi katıldı.

Boehringer Ingelheim Hindistan, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi Genel Müdürü Mohammed Al-Tawil: “Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 4’ü tedavi bekleyen nadir bir hastalıkla yaşıyor. Boehringer Ingelheim olarak pulmoner fibrozis gibi nadir hastalıklarla yaşayan hastalarımızın yaşam kalitesini iyileştiren ve hayatlarını değiştiren yenilikçi tedaviler geliştirme ve sunma taahhüdümüzü sürdürüyoruz. Hastalarımıza hizmet sunma amacıyla nadir hastalıklarla yaşayan topluluklar için savunuculuk yapmaya devam ederken Guinness Dünya Rekoru kırarak nadir hastalıklarla yaşayan 300 milyon hasta ve yakınları için farkındalık yaratmayı hedefledik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Solunum yolu hastalıkları alanındaki güçlü mirasını sürekli ileriye taşıyan Boehringer Ingelheim; son yüz yıldır kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve astım, ayrıca pulmoner fibrozis, skleroderma ve idiyopatik pulmoner fibrozis (IPF) gibi nadir hastalıklar dahil pek çok solunum yolu hastalığında terapötik uzmanlığını güçlendirmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.