DOLAR 32,5744 0.1%
EURO 34,9000 0.17%
ALTIN 2.426,990,17
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Murat Kurum’dan Kanal İstanbul açıklaması: Depremi tetiklemeyecektir

Murat Kurum’dan Kanal İstanbul açıklaması: Depremi tetiklemeyecektir

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ’a giderek, 24 Ocak 2020’de yaşanan deprem sonrası evlerini kaybeden depremzedelere ziyaret gerçekleştirdi. Kurum, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımına devam edilen konutlarda da incelemelerde bulundu. Sonrasında basın açıklaması yapan Bakan Kurum, Kanal İstanbul süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürece ilişkin yapmış olduğu açıklamaları hatırlatan Kurum, şu ifadeleri kullandı: “Yazın Kanal İstanbul’un temellerini Ulaştırma Bakanlığımız atacak. Bizde bakanlık olarak tüm planlamaları yaptık. Bu planlanmalar çerçevesine gerek çevre düzenleme planı gerek 5 bin ölçekli uygulama imar planlarını onayladık ve askıya çıktık. Biz eser üretiyoruz. Eserlerimiz arkamızda duruyor.”
“19 yıldır hep eser üreterek milletimize hizmet ederek bu günlere geldik. Aynı aylayışla projelerimizi yapacağız. Kanal İstanbul projesi de aziz İstanbul’umuz ve Türkiye’miz için çok önemli bir şehircilik projesidir. Boğazımızı kurtarma projesidir. Her türlü detay proje içerisinde düşünülmüştür. Buna göre tedbir alınmıştır.” “Hiçbir şekilde İstanbul’umuzda depremi tetiklemeyecektir. Su kaynaklarımıza zarar vermeyecektir. Çevreye ve ekolojik koridorlara ilişkin oradaki yaban hayatına ilişkin her türlü tedbir alınmıştır. İlave bir nüfus gelmeyecektir. 500 bin nüfusu İstanbul’umuzun dönüşümü için rezerv, Ar-Ge alanlarımızla birlikte kullanacağız.”
“Doğallıkları ve güzellikleriyle İstanbul’umuza ve ülkemize marka katacak, değer katacak bir proje olacaktır. Kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Gelen itirazları değerlendiriyoruz. Düzeltilmesi gereken süreçte her türlü itiraz karşısında düzeltilmesi gerekenleri düzeltmeye gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi inşallah yaz aylarında temelini hep birlikte atacağız.” Kanal İstanbul’la ilgili bir açıklama da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan geldi. Bakan Karaismailoğlu, “Finansmanla ilgili herhangi bir sorun yok. Hollanda, Belçika, Çin, Rusya hepsi ilgileniyor. Ancak biz, bu işi yerli müteahhit ve yüklenicilerle yapacağız.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.