DOLAR 32,4145 0%
EURO 34,4681 -0.13%
ALTIN 2.486,590,16
BITCOIN 2038840-2,95%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Muğla’da Stratonikeia Antik Kenti’nin belgesel çekimleri başladı

Muğla’da Stratonikeia Antik Kenti’nin belgesel çekimleri başladı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Yönetmenliğini Ertuğrul Karslıoğlu’nun üstlendiği Stratonikeia belgeselinin Lagina Antik Kenti Hekate Kutsal Alanı’nda, tanrıça Hekate’nin elinde anahtarlar ile tapınağa girişinin canlandırıldığı sahnenin çekimleri tamamlandı. “Süper Ay” manzarasında gerçekleştirilen çekimleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, ilçe protokolü ve vatandaşlar da izledi. Yönetmen Karslıoğlu, gazetecilere, Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle projeye geçen ay başladıklarını söyledi. Stratonikeia’nın yaşayan bir tarih ve kültür kenti olduğunu vurgulamak istediklerini ifade eden Karslıoğlu, şöyle konuştu: “Bu kent hala yaşıyor. 5 bin yıllık tarihi süreci var. Kültürler burada üst üste birikmiş. Burada hala yaşayan bugünün insanları var. Dört aile var. Bazı nedenlerle köy birkaç defa taşınmış ama o yaşanabilirliğini hiç kaybetmemiş. Hatta buraya bir dönüş söz konusu olacaktır. Hem eskiden yaşayanlar dönüyor hem ilk defa görenler burada yaşamak istiyor. Bu hem Stratonikeia tarih ve kültür kenti için çok önemli hem de Yatağan için çok önemli. Yatağan turizmi için burası inanılmaz bir yer.”
Karslıoğlu, büyük bir keyif ve mutlulukla bu çalışmayı yaptıklarını, gece-gündüz çalışmalarına rağmen yorgunluk hissetmediklerini belirtti. Projenin kesin tamamlanma tarihinin kasım ayı olduğunu dile getiren Karslıoğlu, ancak hedeflerinin ekime girmeden belgeseli bitirmek olduğunu ifade etti. Karslıoğlu, belgeselin ilk gösterimini Stratonikeia’daki antik tiyatroda yapmayı planladıklarının altını çizdi. Belediye Başkanı Toksöz ise Stratonikeia ve Lagina antik kentlerinin gelecek süreçte ilçeye değer katacağını düşündüğünü dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.