DOLAR 32,3256 0.22%
EURO 35,1131 -0.07%
ALTIN 2.299,800,99
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Minik Bilim Kahramanları, Türkiye’nin ilk Sanal Bilim Şenliği’nde Buluşuyor

Minik Bilim Kahramanları, Türkiye’nin ilk Sanal Bilim Şenliği’nde Buluşuyor

ABONE OL
Haziran 9, 2020 09:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Bilim Kahramanları Derneği; 9-18 Haziran tarihleri arasında Türkiye’nin ilk Sanal Bilim Şenliği’ni hayata geçirecek. 6 sezondur uygulanan Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Jr. programının 2019-2020 sezonunda BOOMTOWN BUILDSM: Yeni Şehrin Mühendisleri temasıyla çalışmalarını sürdüren 6-10 yaş arası Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor takımları, derneğin gönüllülerinin desteğiyle Sanal Bilim Şenliği’nde bir araya gelecekler.

Yeni Şehrin Mühendisleri teması doğrultusunda yaşadıkları şehirdeki binaların daha dayanıklı, daha çevre dostu ve herkes için erişilebilir olması adına belirledikleri sorunlara mühendislik çözümleri arayan ve Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Jr. fuarlarında bir araya gelmeye sabırsızlanan takımlar, pandemi sebebiyle hazırlandıkları projelerini, fikirlerini yüz yüze sunabilme fırsatı bulamamışlardı.

30 şehirden 650 çocuk katılıyor

Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor takımlarının Yeni Şehir’in yeniden inşasına dair hazırlıklarını hatırlamaları ve fikirlerini paylaşmaları üzerine kurgulanan, aynı zamanda Türkiye’den ve Dünya’dan daha dayanıklı, çevre dostu ve erişilebilir mühendislik örneklerini gözlemlemelerini sağlayacak Sanal Bilim Şenliği ile Türkiye’nin 30 farklı ilinden 650 çocuğa erişim sağlanacak. Şenliklere özel Çevrimiçi Gönüllü Eğitimi’ni tamamlayan 81 Bilim Kahramanları Derneği gönüllüsü, 9-18 Haziran aralığında gerçekleşecek etkinlikle Minik Bilim Kahramanları’na Yeni Şehrin mühendisleri olmaları yolunda ilham verecekler.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir konuyla ilgili şunları söyledi: “Pandemi sebebiyle eğitimlerine uzaktan eğitim araçları ile devam etmek zorunda kalan çocuklar maalesef birçok sosyal etkinlikten uzak kaldı. Bilim Kahramanları Derneği olarak çocuklarla fiziksel olarak bir araya gelemesek de bilim için heyecanlanan çocuklar için Sanal Bilim Şenlikleri düzenlemeye ve onları STEM alanındaki çalışmalar için heyecanlandırmayı istedik. Daha fazla çocuğun bilimle buluşması için sanal etkinliklerimiz yaz döneminde de devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.