DOLAR 32,3197 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.291,110,61
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mine Kırıkkanat, Türk milletine hakaret etti

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat, TELE 1’de bir programa konuk oldu. Konuk olduğu canlı yayında skandal sözlere imza atan Kırıkkanat, Türk milletini aşağıladı. Kırıkkanat İran’ın bile kültür seviyesinin Türk insanından yüksek olduğunu iddia etti. Kırıkkanat’ın sözleri sosyal medyada ünlü isimler, siyaset dünyası ve vatadandaşlar tarafından büyük tepki çekti. Kırıkkanat, “Tabi ki cahillerimiz çoğunlukta. Yeni bir standart dediğimiz bir kültür Avrupa ülkelerinde çok daha yüksek. Hatta İran’da daha yüksek. Bizde o çok daha aşağıda olduğu için, bu kanıksamak aslında kültürsüzlük anlamına geliyor. Batı kültüründe devamlılık vardır. Bizde bu bile yok ya.. Ya bizde bu bile yok. Bu bile yok. İktidardaki cahil sağcılarımıza ne olduğunu henüz anlatamadık. Mine Kırıkkanat, Türk milletine hakaret etti
TELE 1 YİCİSİNİN KÜLTÜRLÜ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ İşte bizde bu çok eksik çünkü cahil sayımız… Çok önemli bir Latince söz vardır. Kültürlü insanlar için program yaptığımdan söyleyebilirim. “Verba volant, skripta manent.” Sözsel belleği olan, ondan da her şeyi uçan bir seçmen kitlesi. Özenle yetiştirdikleri, cehaletle eğittikleri seçmen kitlesi… Sen istediğini söyle seçmenine, o cahil. Hatta daha kültürsüz… Anlatabiliyor muyum? Cehalet desen diz boyu… İşte bu kültürsüzlüktür. Şaşırdım olanlar karşısında.” ifadelerinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.