DOLAR 32,5280 0.22%
EURO 34,7331 0%
ALTIN 2.489,201,11
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay canlı yayında açıkladı af geliyor

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay canlı yayında açıkladı af geliyor

ABONE OL
Ekim 1, 2019 11:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, canlı yayında ceza indirim infaz yasasının Aralık ayından önce çıkabileceğini duyurdu.

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, af paketinin Aralık ayına kadar geleceğinin haberini verdi. Yargı Reformu Stratejisi’ndeki hedefleri hayata geçirecek yargı paketi,  bugün başlayacak yeni yasama yılında Meclis’in öncelikli gündemi olacak.

Dün Ak Partili Naci Bostancı, Meclis’e sunulması beklenen ilk yargı paketinin detayları hakkında şu bilgileri vermişti:

Uzun tutukluluk sürelerine ilişkin bir düzenleme. Usul ekonomisi bakımından yargılamanın hızlı ve etkili olmasını sağlayıcı düzenlemeler. İstinaflara giden ve esasen Yargıtay’a gitmeyen 5 yılın altındaki cezalar için, bazı ceza başlıklarının Yargıtay’a giderek, yargıda yerleşmiş içtihatlar gözüyle bir daha bakılmasını temin etmek. Mesleğe giriş sınavlarına ilişkin, hukuk mensuplarına yönelik olarak bir merkezi sınav düzenlemesi, ondan sonra avukat-hakim-savcı olmalarını temin etmek. Avukatlara yeşil pasaport verilmesi ve hukuki faaliyetlerini sürdürürken, kolaylıkla yurt dışı bağlantılarını kullanma imkanı getiriliyor, ilk paket bu çerçevede bir paket. Meclis açıldıktan sonraki hafta Genel Kurul’a gelir. Çünkü ilk hafta komisyonda görüşülecek. Ümit ediyorum hızlı bir şekilde yasalaşır.

.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.