DOLAR 32,3414 0.17%
EURO 35,2081 0.04%
ALTIN 2.245,810,12
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mersin Cumhuriyet Anaokulu’nda Farkındalık Sergisi

Mersin Cumhuriyet Anaokulu’nda Farkındalık Sergisi

ABONE OL
Ocak 20, 2022 11:10
Mersin Cumhuriyet Anaokulu’nda Farkındalık Sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Cumhuriyet Anaokulu’nda farkındalık sergisi
Mersin’in Yenişehir ilçesindeki Cumhuriyet Anaokulu’nda, “Çocuğa Kötü Muameleye Hayır’ temalı farkındalık sergisi açıldı.
Cumhuriyet Anaokulu’nda, Erasmus+ KA1 hedef ve AB 2020 stratejileri doğrultusunda Avrupa eğitim değerleri olan demokratik bir ortamda; erken çocukluk eğitimi ve bakımı alanında kalitenin arttırılması, çocukların temel yaşam becerilerinin desteklenmesi için mesleki yeterliliği ve güçlü motivasyonu olan öğretmenlere yönelik “Çocuğa Kötü Muamelenin Önlenmesi” projesi yürütülüyor. Bu kapsamda, Avrupa’da olumlu sonuçlarıyla güvenli ve sağlıklı okul ortamını destekleyen “Çocuğa Kötü Muameleye Karşı Okul Temelli Önleme Programı”nın oluşturulması amaçlanıyor. Projeyle; güvenli ve sağlıklı okul iklimi çerçevesinde; kendini ifade edebilen, haklarını bilen, kendini koruma becerisine sahip, temel yaşam becerileri gelişmiş, duygu ve davranış yönetimini sağlayabilen nesillerin yetiştirilmesini desteklemek ve okul-çocuk koruma politikası konusunda öğretmen yetilerini güçlendirmek esas alınıyor.  Bu kapsamda öğretmenlere yönelik “Çocuğa Kötü Muamelenin Önlenmesi” projesi kapsamında öğretmenlere eğitim verildi ardından sergi açıldı. Şiddet ve kötü muameleyi içeren sloganların yer aldığı temaların işlendiği sergi büyük ilgi gördü.
‘ÇOCUĞA KÖTÜ MUAMELEYE HAYIR’
Konuyla ilgili Cumhuriyet Anaokulu’ndan yapılan açıklamada, “Çocuğa yönelik kötü muamele, çocuğun sağlığı ve gelişimi üzerinde ciddi ve yaşam boyu sürecek olumsuz etkileri olan; sadece çocuğa zarar veren travmatik yaşantıyla birlikte; toplumu da tehdit eden küresel boyutta büyük bir sorundur. Yapılan bilimsel çalışmalar çocuğa kötü muamelenin kolay çözümleri olan basit bir sorun olmadığını; ancak edinilecek bilgi ve stratejilerle önlenebilir bir durum olduğunu kanıtlamıştır. Ülkemizde de çocuğa kötü muamelenin önlenmesinde en büyük engel ailelerin bilgi eksikliği ve okullarda uygulanan stratejilerin yetersizliğidir. Okullar hem çocuğa hem aileye ulaşmada bulundukları konum ve görevi itibariyle kilit roldedir. Bu amaçla, önleme çalışmalarının programlandırılarak okul temelli gerçekleştirilmesi için konuyla ilgili yetkin kişilerle eğitimler yürütülmekte; çeşitli farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Konuyla ilgili okulumuzda ‘Çocuğa Kötü Muameleye Hayır’ temalı farkındalık sergisi açılmıştır” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.