DOLAR 32,3398 0.17%
EURO 35,2124 0.06%
ALTIN 2.246,350,14
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEİGDER’den Vali Pehlivan’a ‘Hayırlı olsun’ ziyareti

MEİGDER’den Vali Pehlivan’a ‘Hayırlı olsun’ ziyareti

ABONE OL
Temmuz 5, 2022 10:36
MEİGDER’den Vali Pehlivan’a ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Yönetimi, görevine yeni atanan Vali Ali Hamza Pehlivan’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 12 Mayıs Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şırnak’tan Mersin Valiliğine atanan Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette öncelikle Vali Pehlivan’a “Kentimize hoş geldiniz” diyen MEİGDER Başkanı Şehitoğlu, derneklerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 18 ay önce kurulmuş genç bir dernek olduklarını anlatan Başkan Şehitoğlu, üyelerin tamamının gazetecilik yapmış meslektaşlarından oluştuğunu söyledi. Her üyenin kendisine ait aktif birer internet sitesi olduğuna dikkat çeken Başkan Şehitoğlu, “Bizimle beraber birçok ilde de internet gazetecileri dernekleri kuruldu. Bizler, MEİGDER olarak kısa sürede Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyelikleri elde ederek büyük bir başarıya imza attık” dedi.
ŞEHİTOĞLU: “İNTERNET GAZETECİLİĞİ KAÇINILMAZDI”
Şehitoğlu, internet gazeteciliğinin temelinde klasik gazetecilik anlayışının yattığını ancak internetle haberlerin çok daha hızlı ve daha geniş kitlelere ulaştığını aktararak, şöyle devam etti: “Gelişen teknoloji ile beraber bu internet gazeteciliği de kaçınılmazdı. Biz bu anlayışla derneğimizi kurduk. Ama gördük ki Basın Yasası’nda internet gazeteciliğine ilişkin boşluklar var. Yıllardır bunun mücadelesini verdik en sonunda internet gazetecilerinin basın kartı ve resmi ilan alabilmesini içeren yasa meclise geldi. Bundan dolayı çok memnunuz. Ancak içeriğinde basın özgürlüğüne darbe vuracak bazı maddeler olması bizim gibi tüm gazetecileri kaygılandırdı. Gösterilen tepkiler üzerine basın yasası görüşmeleri şimdilik ertelendi. Bu yasa bizler için ne kadar önem arz etse de önceliğimiz basının özgürlüğüdür. Bizler zaten gazetecilik etik kuralına uygun çalışıyoruz. Yalan haber zaten hiçbir arkadaşımızın mizacı değil.”
PEHLİVAN: “İNTERNET HAYATIN AYRILMAZ BİR PARÇASI”
Vali Ali Hamza Pehlivan da ziyaretlerinden dolayı MEİGDER Yönetimi’ne teşekkür etti. İnternetin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, şuanda herkesin oturduğu yerden cebindeki telefonla her an her şeye ulaşabildiğini hatırlattı. Bunun da haber akışını hızlandırdığını ifade eden Vali Pahlivan, geleneksel anlamdaki gazeteciliğin ve ilkelerinin sektör değişip internet gazeteciliğine dönüşse dahi asıl olanın bu ilkeleri o platforma yansıtmak olduğunu söyledi. Pehlivan, “Çağın yeni yenilikler doğurduğu bir zaman da teknoloji de onunla beraber hızla gelişiyor. Ben şuna inanıyorum, her taş kendi yerinde ağırdır. Televizyon da, gazete de bu yüzden önemlidir” diyerek sözlerini noktaladı. Ziyaret, Vali Pehlivan’a geleneksel yöntemlerle dokunmuş hatıra kilim ve kasket hediye edilmesiyle son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.