DOLAR 32,5280 0.22%
EURO 34,7331 0%
ALTIN 2.489,201,11
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • MEB tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz 30 bin tablet dağıtımı ne zaman?

MEB tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz 30 bin tablet dağıtımı ne zaman?

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yıl sonuna kadar eğitimin online olarak yapılacak olması nedeniyle öğrenci ve veliler ücretsiz tablet dağıtımı için başvuruların nereye yapılacağını merak ediyor. Uzaktan eğitime geçilmesinin ardından yeniden tablet dağıtılacak mı soruları gelirken Milli Eğitim Bakanlığı duyuruyu yaptı ve 60 bin tablet dağıtımının tamamlandığı, 30 bin tablet dağıtımının daha yapılacağını belirtti.   Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tablet dağıtımıyla ilgili şunları ifade etti; “Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler aracılığıyla gönderilen 60 bin tablet bilgisayarı, resmî veriler ışığında hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisine göre öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdığımızı daha önceden sizlerle paylaşmıştık.

Dağıtımlarımız, destek kampanyaları ve tedarik süreçleriyle eş zamanlı olarak devam etmektedir. 30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Dağıtımını gerçekleştireceğimiz 500 bin tablet bilgisayarın tedarik süreci tamamlanmakta olup yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız. Paydaşlarımızın da desteğiyle mümkün olan en kısa sürede ihtiyacı olan öğrencilerimizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz.”
Ücretsiz tabletler, il müdürlükleri tarafından resmi veriler üzerinden belirlenerek ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmaktadır. Ücretsiz tablet başvurusu için herhangi bir yere başvurulmamaktadır. Öğrencilere okulları tarafından ücretsiz tablet dağıtımı gerçekleştirilmektedır. Bu doğrultuda, okullar tarafından, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı.  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.