DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2085627-0,88%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • MEB öğrenci nakil işlemleri başladı mı 2021? E-devlet öğrenci nakli nasıl yapılır?

MEB öğrenci nakil işlemleri başladı mı 2021? E-devlet öğrenci nakli nasıl yapılır?

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmi/özel eğitim kurumlarında isteğe bağlı nakil ve geçiş işlemleri başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle durdurulmasına karar verilen öğrenci nakil işlemlerinin yarıyıl tatilinin ilk haftasından itibaren haftalık olarak yapılmasına karar verildi. Nakil işlemleri e- Devlet ve e-Okul ekranı üzerinden gerçekleşecek. Peki nakil işlemi nasıl yapılır? İşte 2020 MEB öğrenci nakil işlemi detayları.. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında daha önce resmi/özel eğitim kurumlarında isteğe bağlı nakil ve geçiş işlemlerinin öğrenci hareketliliğinin azaltılması adına durdurulduğu hatırlatıldı. Salgınının yayılım hızının düşmesi, etkilerinin azalması, hayatın olağan akışına dönmesi sürecinin de başarıyla tamamlanabilmesi adına nakil ve geçiş işlemlerinin açılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Temel eğitim düzeyindeki öğrenciler için Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda dönem atlatma işlemleri tamamlandıktan sonra, ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için ise Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 37 ve 38’inci maddesi hükümleri doğrultusunda yapılan isteğe bağlı öğrenci nakil işlemlerinin yarıyıl tatilinin ilk haftasından itibaren haftalık olarak yapılmasına karar verilmiştir.”
Okul öncesi ve ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için dönem atlama işlemlerinin tamamlanması ardından yapılacak nakil işlemlerinin ortaokul öğrencileri için ise yarı yıl tatilinin ilk haftasından itibaren yapılabileceği belirtildi. Bu karar ile özel ve devlet okulları arasındaki nakil işlemleri de yeniden başladı. Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.