DOLAR 32,5706 0.01%
EURO 34,9835 0.26%
ALTIN 2.425,030,09
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Macar Parke

Macar Parke

ABONE OL
Eylül 18, 2022 18:03
Macar Parke
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

45 derece bir açı ile kesilerek uygulanması tasarlanan parke türü macar parke olmaktadır. Görsel olarak balıksırtını anımsatan bir görüntüye sahip bu parke modelinin İngilizce dilinde mi karşılığı olan Hungarian Cut kelimesinden çevrilerek bu ismi almaktadır.

 

Macar Parke Modeli

 

Macar kesim lamine parke, hem görsel olarak klasik bir tarza sahip olması ile öne çıkmakta hem de günümüz dünyasında yeniden trend olmuş bir kesim türü olarak tercih edilmektedir. Bu sebeple günden güne yaygınlaşmaya devam eden ve eski zamanlarda olduğu gibi yeniden moda haline gelmeye başlamıştır. Bir başka deyişle, macar kesim lamine parkeler yeni hayat tarzlarının nostaljik geri dönüşlerinden biri olmakta kararlı olarak macar parke yoluna devam etmektedir. Özellikle büyük hacimli mekanlarda tercih edilen bu kesim stili nadir de olsa orta büyüklükte alanlarda da kullanılan model olarak öne çıkmaktadır.

 

Macar Parke Nasıl Uygulanır?

 

Macar kesim lamine parke zemin betonuna yapıştırılma işlemi ile montaj yapılan parke modeli olarak kolaylık sağlamaktadır. Yüzer sistem montaj yapılamamasının önemli sebebi ise, macar kesim parkelerin 45 derece açı kesimlerinin tam konumda durabilmesinin ancak tutkal ile sağlanabilme pratikliğine sahip olmaktadır. Bir başka deyişle, 45 derecelik bir açı ile kesimi yapılan parkelerin kafa kısımlarının dik durabilmesi için, mutlak şartla zemin betonuna yapıştırılması zorunlu olmaktadır. Zemin betonunun da bu uygulamaya elverişli bir beton olması önemli bir konudur.

 

Lamine Parke Nedir?

 

Belirli bir teknoloji sistemi uygulanarak zeminde tercih edilen ve ağacın uzun yıllar formunu koruması şartı ile bozulmadan kullanılmasını sağlayan ve çeşitli ağaçlar ile üretilen günümüzde yaygın şekilde kullanılan bir parke çeşidi arasında lamine parke ve macar parke yer almaktadır.

 

Parke çeşidi olarak lamine parke üretiminde kullanılan ağaçlar, önce tomruklar halinde kesilmesi işlemi daha sonra ağacın kabuğu soyulması ve belirli ölçülerde kesitlere ayrılması işlemi uygulanır. Daha sonra üst tabaka, yani papel adı verilen katmanda kullanılacak olan ağaç türleri genellikle meşe, ceviz ve merbau gibi kıymetli ağaçlar yer almaktadır. Yaklaşık 4 mm kalınlığında olan tabakalara ayrılarak alt katmanla birleşmeye hazır hale getirilmektedir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.