DOLAR 32,5133 0.29%
EURO 34,5652 0.14%
ALTIN 2.496,330,55
BITCOIN %
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuzey Kore’den Biden döneminde ilk füze denemesi

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Japonya ve Güney Kore ziyaretlerinin ardından Washington-Pyongyang hattında gerilim yeniden tırmandı.

Biden yönetiminden isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki üst düzey yetkili gazetecilere verdiği demeçte, Kuzey Kore’nin hafta sonu iki kısa menzilli füze ateşlediğini, söz konusu faaliyetin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi test yasakları kapsamında olmayan silah sistemlerini kapsadığını belirtti. Yetkililer ayrıca, Washington’un Pyongyang ile hala diyaloga açık olduğunu ifade etti.

‘SEYİR FÜZELERİYDİ’

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) da Pazar sabahı Kuzey Kore’nin Onchon açıklarında iki seyir füzesinin ateşlendiğini duyurdu. Adı açıklanmayan bir yetkili, “Ateşledikleri balistik füzeler değil, seyir füzeleriydi ve unsurlarımız tarafından tespit edildi” dedi. Füze denemesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ocak ayında göreve gelmesinden bu yana Kuzey Kore’nin bilinen ilk füze denemesi olarak nitelendirildi.

BIDEN: HER ZAMANKİ İŞLERİ

Biden, Ohio ziyaretinden döndüğünde bir gazetecinin “füze denemesinin provokasyon olup olmadığına” yönelik sorduğu soruya, “Hayır, Savunma Bakanlığına göre her zamanki işleri” şeklinde yanıt verdi. Biden, Pyongyang yönetiminin iki kısa menzilli füzeyi deneme amaçlı ateşleme hareketine yönelik, “Hiçbir şeyin değişmediğini öğrendik” ifadelerini kullandı.

İlginizi ÇekebilirKim’in kardeşinden ABD’ye uyarı: Rahat uyumak istiyorlarsa bela çıkartmasınlar

 

İlginizi ÇekebilirKim Jong-un’u da corona vurdu… Füze uçuruyordu, şimdi çivi bile çakamıyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.