DOLAR 32,3716 0.12%
EURO 35,1037 -0.12%
ALTIN 2.320,210,06
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kurumsal Sunum Hazırlamanın Püf Noktaları

ABONE OL
Şubat 27, 2021 08:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Kurumsal sunum, işletmenin en gizli ve etkileyici silahlarından biridir. Dinleyicileri bilgilendirmek, fikir sahibi edebilmek için yapacağınız sunumlarda kitlenizin kim olduğu önemlidir. Dinleyicilerin dilinden konuşmak ve detaylara hâkim olmak da iyi bir sunum için gereklidir. Aynı zamanda onların kafalarındaki soruları önceden tahmin ederek sunumda bu soruların cevaplarına da yer verilmelidir.

Kurumsal sunumda ana mesaj da önemlidir. Temel konunun ve ana mesajın anlaşılır şekilde dinleyiciye verilmesi sunumun gerekliliğidir. Konudan konuya atlamak veya dinleyiciyi ana konudan uzaklaştıracak detaylara yer vermek, sunumun akıcılığını azaltarak kişilerin dikkatini verememesine sebep olur.

Kurumsal Sunumlarda Tasarımlar

Yaratıcı sunumlar yapabilmek, müşterileriniz ve çalışanlarınız için önemlidir. Yöneticilere yapılacak olan sunumlarda da anlatılmak istenen iş konusunda fikir sahibi olabilmek dışında tasarım da son derece dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Slayt sayfalarında çok fazla metin kalabalığı olması, dinleyicilerin sıkılmasına sebep olur. Bunun yerine kalabalıktan uzak ve sade tasarımlar tercih edilmelidir. Özellikle anlatılan şey fotoğraflarla desteklenmeli ve grafik gibi çizelgeler kullanılmalıdır.

Konuya hâkim olduğunuzu gösteren ve sabit olarak sunuma eklediğiniz infografik, dinleyicilere vermek istediğiniz mesajı daha anlaşılır hale getirir. Özgün Özpınar Sunum Stüdyosu ile hazırlatacağınız sunumda da iletişim unsurları doğru şekilde kullanılır.

Video Animasyon Sunumlar

Yöneticiler, çalışanlar ve müşteriler için hazırlanan sunumun video animasyon sunum olması da dinleyicilerde etki yaratır. Güçlü iletişim araçlarından biridir ve animasyonlar mesajı etkileyici vermenin yanında eğlenceli olarak da dinleyiciye geçirir. Projeye bağlı kalarak tasarıma eklenen sesler ve ses efektleri, dinleyicilerin katılımını arttırarak onlarda akılda kalan bir sunum olmasını sağlar.

Dinleyiciler ile aranızda yakın ilişkiler kurabilmek ve onları sunumunuzla etkileyebilmek için interaktif bir sunum hazırlanmalıdır. Odaklarının sürekli sunumda olması ve dikkatlerinin dağılmaması, ancak interaktif sunumlarla mümkün olur. Dokunmatik ekran, tablet veya interaktif PDF gibi hareket kontrolü teknolojisinden yararlanarak hazırlanan sunumlar dinleyiciler için etkileyici olacaktır.

Kurumsal Sunumda Kullanılan Şablonlar

Kurumsal sunumlarda kullanılan şablonların da en az sunum kadar sade olması beklenir. Göz yormayacak sade renklerdeki şablonlar aynı zamanda çok karmaşık şekillere de sahip olmamalıdır. Karmaşık yazı tipleri ve gereksiz görsellerden oluşan sunumlar, sizin konuya olan hakimiyetinizi de gölgeler. Kişinin yaratıcılığını serbest bırakarak hazırlayacağı sunumda başlık sayfası, yazı tipi, görsellerin yerleştirilmesi ve gövde sayfası gibi temel sunum bileşenlerinin birbirine uyumlu olmasıdır.

Daha etkili sunum hazırlayabilmek, yöneticilerin gözüne girmek ve konuları etkili şekilde anlatabilmek için sunum teknikleri bilinmelidir. İş odaklı konseptlerin neler olduğu, nelerden kaçınılması gerektiği, doğru görsel ve mesajların nasıl kullanılacağı, kurumsal sunum yapan kişi tarafından bilinmelidir. Aynı zamanda yaratıcı tasarımlar hakkında bilgi sahibi olmak, bu tasarımların nasıl özelleştirildiğini bilmek, markaların içerik ve tasarımlarını doğru şekilde yönetebilmek için Özgün Özpınar Sunum Stüdyosu sunum eğitimi de veriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.