DOLAR 32,5907 0.34%
EURO 34,8464 0.3%
ALTIN 2.495,410,46
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kulp şehitleri, Batman’da Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının, uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 7 kişiden İhsan Çelikbilek ile Mehmet Bozyel’in cenazeleri, memleketleri Batman‘da Kürtçe ağıtlar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

7 KİŞİDEN İKİSİNİN CESEDİ BATMAN’A GETİRİLDİ

Kulp’ta, dün odun toplamaya gidenlerin bulunduğu kamyonetin geçtiği yolda, PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 7 kişiden İhsan Çelikbilek ile Mehmet Bozyel’in cenazeleri, Batman’a getirildi. Batman Valiliği’nin bahçesinde düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aksoy, şehitlerin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazesinin getirilmesiyle başladı.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

Şehitlerin öz geçmişinin okunması ile devam eden törende, dua edilip, helallik istendi. Tören sırasında şehit yakınları teröre lanet edip, Kürtçe ağıt yaktı.

BİRLİK MESAJI VERİLDİ

Törene katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ersoy, “Elbette ki onlar ne yapsalar yapsınlar, bu ülke toprakları üzerinde gözü olanları bizim birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze ve güvenliğimize karşı maşa olarak kullananların hedefleri ne olursa olsun, biz Allah’ın izniyle bu topraklar üzerinde ilelebet bir ve beraber olarak bundan sonrada devam edeceğiz. Ödeyeceğimiz her türlü bedele rağmen devam edeceğiz. Bu alçakların, hainlerin, gözü dönmüş uşakların içerde ve dışarıda ne kadar destekçisi olursa olsun, bu evlatların ve insanların kanları üzerinde gözyaşlarının üzerinden ne kadar siyaset yapmak isteyen olursa olsun, ne kadar makam mevki sahibi olmak sahibi olmak isteyen olursa olsun, onların ne kadar sevicisi ne kadar destekçisi olursa biz bir ve beraber olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Törenin ardından şehit İhsan Çelikbilek ile Mehmet Bozyel’in cenazeleri, Asri mezarlıkta toprağa verildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde patlama: 4 sivil şehit oldu, 13 yaralı Kaynak: DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.