DOLAR 32,3341 0.16%
EURO 35,1847 -0.03%
ALTIN 2.240,50-0,12
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kotex ve “Kızlar Sahada” kadın futbolu için el ele verdi
  • Kolay Haber
  • Spor
  • Kotex ve “Kızlar Sahada” kadın futbolu için el ele verdi

Kotex ve “Kızlar Sahada” kadın futbolu için el ele verdi

Futboldaki tabuları yıkarak pek çok markaya örnek teşkil eden ve Kızlar Sahada iş birliğinde iki yılı geride bırakan Kotex, kadın futbolcuların kariyer yolculuklarında da yanlarında. Futbolcu Gelişim Programı ile iki yılda 400’ün üzerinde lisanslı kadın sporcu, kariyerlerinin gelişimi için eğitimlerle desteklendi.

ABONE OL
Mayıs 18, 2022 13:21
Kotex ve “Kızlar Sahada” kadın futbolu için el ele verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kimberly-Clark bünyesinde hijyenik ped pazarının önemli oyuncusu Kotex, Kızlar Sahada iş birliği ile hayata geçirdiği Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı’nda iki yılı geride bıraktı. Futboldaki tabuları yıkarak pek çok markaya örnek olan Kotex ve Kızlar Sahada, programın iki yılına ait detayları 25 Nisan Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında paylaştı. Kimberly-Clark Türkiye Pazarlama Direktörü Orjin İbar ve Kızlar Sahada Kurucu Ortağı Kiraz Öcal, programa dair verileri birlikte açıkladı.

 

Kadınların toplumu değiştirebilme gücünü merkezine alan ve reglin hiçbir kadının gelişimi önünde bir engel olmaması için çalışan; her adımda kadınlar #isterseyapar ilkesiyle hareket eden marka, Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı ile futboldaki önyargılarla mücadelede öncülük etmeye devam ediyor.

 

Programın ilk yılında Denizli, Kayseri, Malatya, Ordu ve Samsun’daki 5 kadın futbol kulübünden toplamda 150 sporcu eğitimlere dahil oldu.

 

Spor psikolojisinden kariyer yönetimine pek çok eğitim verildi.

Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı’na ikinci yılında 3 ülke ve 61 şehirden gelen toplam 423 başvuru değerlendirilerek 254 sporcu programa dahil edildi. Bir yıl süresince 11 farklı branşta, programda yer alan sporculara toplamda 11.217 saat eğitim verildi. Bu eğitimlerde ‘Sporcu Beslenmesi’, ‘Spor Fizyoterapisi‘, ‘Spor Psikolojisi‘ ve ‘Sporda Sürdürülebilirlik‘ gibi sportif alanların yanı sıra ‘İnsan Kaynakları ve Kariyer Yönetimi‘ ‘ Toplumsal Cinsiyet Eşitliği‘, ‘İletişim Becerileri‘, ‘Çatışma Yönetimi‘ ve ‘Kişisel Marka Olma‘ başlıklı, gelişim odaklı çeşitli eğitimler de verildi. Çevrimiçi eğitimlerin yanı sıra sporcular ICF koçlarından birebir seans aldılar.

 

Kotex markasının bağlı bulunduğu Kimberly-Clark Türkiye’nin Pazarlama Direktörü Orjin İbar “Kotex, tıpkı tüketicilerine yaklaşımı gibi sosyal sorumluluk anlamında da attığı her adımda sektöründeki klişe ve önyargıları yıkmayı hedefleyen, cesur bir marka. Bundan iki yıl önce hem futbol üzerinden toplumsal bir farkındalık yaratabilmek hem de futbolun futboldan çok daha ötesi olduğunu göstermek için Kızlar Sahada ekibiyle önemli bir yolculuğa çıktık ve Futbolcu Gelişim Programı’na imza attık. Bu kısa süre içerisinde bile programa ilginin katlanarak arttığını gördük ki toplamda 400’ün üzerinde sporcuya eğitim desteği, 15 sporcuya burs sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece fiziki gelişimlerini değil aynı zamanda sosyal ve mental anlamda da destekleyerek bütün kariyer yolculuklarını planlamalarında yanlarında olmayı hedefledik. Dinlediğimiz sporculardan bunu başardığımızı anlıyoruz ve böyle bir programa imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Programa dahil olan sporcular bize ilettikleri mesajlarda artık daha disiplinli ve düzenli çalıştıklarını, zaman planlaması yapabildiklerini, hayata farklı bakış açısıyla bakmayı öğrendiklerini, çevreleriyle daha olumlu iletişim kurduklarını ve tüm bu değişimden çok mutlu olduklarını belirtiyorlar. Bunları duymak elbette marka olarak bizi çok daha mutlu ediyor. Ayrıca projeyi hayata geçirdiğimizden bu yana adını daha fazla duyurduğumuz kadın futboluna başka markaların da yatırım yaptığını, büyük kulüplerin kendi kadın futbol takımlarını kurduklarını görmek bizi ayrıca gururlandırdı. Umuyoruz ki bu kartopu etkisi uzun yıllar devam etsin ve kadınlar ne isterlerse yapsınlar” dedi.

 

Projeye yönelik paylaşımlarda bulunan Kızlar Sahada Kurucu Ortağı Kiraz Öcal; “Kızlar Sahada olarak 2013 yılından beri toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne futbol yoluyla geçmek için çalışıyoruz. Kotex iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz Futbolcu Gelişim Programı bu çalışmaların en önemlilerinden ve uzun vadeli değişime odaklandığımız programlarımızdan biri. Futbol Türkiye’deki en popüler alan ancak sadece erkeklere ait gibi görünüyor. Tam da bu nedenle düzenlediğimiz program büyük önem arz ediyor. Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı ile kadın sporcuların bireysel gelişimlerinden, kariyer hedeflerine kadar katkı sağlıyoruz. Kadın futbolcuların güçlenmesi, Türkiye’deki kadın futbolunun da ileriye gitmesi anlamına geliyor” diye konuştu.

 

Ödüllü yarışmalarla eğitime teşvik

Programa katılan öğrenciler mobil uygulama üzerinden de sosyalleşme ve birbirleriyle etkileşime geçme imkanı buldu. Sporcuların hem canlı eğitimlere katılmasını teşvik eden hem de farklı içeriklere ulaşarak keyif almalarını sağlayan uygulama ile sporcular toplam 11.800 etkinlikte birbirleriyle etkileşime girdi.

 

Futbolcu Gelişim Programı kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile iş birliğine gidilerek toplam 15 sporcuya burs sağlandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.