DOLAR 32,3230 0.21%
EURO 35,1425 0.02%
ALTIN 2.297,500,89
BITCOIN 2281671-0,73%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koruyucu Rinoplasti Nedir?

Koruyucu Rinoplasti Nedir?

ABONE OL
Eylül 30, 2021 17:23
Koruyucu Rinoplasti Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Burun estetiği şekil ve istenilen özelliğe göre farklı yöntemler tercih edilerek yapılmakta. Burnun kemer kısmında boşluklar olması halinde, doldurma işlemi yapılmakta. Bunun gibi farklı yöntemler burnun şekli dikkate alınarak tercih ediliyor. koruyucu rinoplasti yöntemi de bu yöntemlerden biri. Şekil verilmek istenilen burundan bazı kemik parçaları çıkarılarak bu yöntem gerçekleştiriliyor. Ancak dokunun ve şeklin bozulmaması için boşluk olan kısma bir takım müdahaleler yapılıyor. Yapılan müdahalede hastanın beklentisi ön planda tutularak sinüzit, burun içi eğiklik, burunda et olması gibi durumlar dikkate alınarak koruyucu rinoplasti uygulanıyor.

 Koruyucu Rinoplasti Çeşitleri

 Burun estetiği veya ameliyatı için tercih edilen iki farklı yöntem mevcut. İlk yöntem açık rinoplasti adı verilen yöntem. Diğeri ise kapalı rinoplasti olarak adlandırılan yöntem. Bu yöntemler tercih edilirken hastanın durumu dikkate alınarak karar verilir.

Açık rinoplasti, burnun uç kısmı minik bir kesi yardımıyla açılır. Bu kesi yardımıyla cilt kaldırılarak rahat bir operasyon sunar. Bu şekilde yapılan rinoplasti her şeyin açıkça görülmesini sağladığı için operasyonun hata payı azalır.

Kapalı rinoplasti ise burun ucunda kesi yapılmadan sadece burnun iç kısmından müdahle yapılarak gerçkelşetirilir. Bu işlemde burunda herhangi bir kesi izi olmaz. bu yüzden genellikle kapalı rinoplasti tercih edilir. Ancak uygulayacağı rinoplastiyi seçen doktordur. Bunu hastanın durumunu dikkate alarak yapmaktadır.

Ameliyat sonrası tam olarak iyileşme 1 ay en fazla 2 ay sürmekte. Hasta bu süre boyunca koku alma yetisine sahip olarak hayatına devam edecek. Ameliyattan sonra ödem olacağı için söz konusu burun için biraz sabırlı olmak gerekiyor.

Ameliyat süresi, burnun şekli ile doğru orantılı olduğu için farklılıklar gösterebilir. Ancak genel olarak 1 veya 2 saat içinde ameliyat bitmekte. Hasta 1 gece hastanede dinlendikten sonra normal yaşantısına dönebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.