DOLAR 32,3418 0.19%
EURO 35,1032 -0.24%
ALTIN 2.239,14-0,18
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Koronavirüs Türkiye’nin komşusuna sıçradı, görüntüsü ilk kez yayınlandı! 8 ülkede kabus

Koronavirüs Türkiye’nin komşusuna sıçradı, görüntüsü ilk kez yayınlandı! 8 ülkede kabus

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Wuhan kentinde 2019’un son ayında ortaya çıkan coronavirüs (Covid-19) dünyaya yayılmaya devam ediyor.

 

ÖLÜ VE VAKA SAYISI ARTIYOR

Virüs dolayısıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 594’e ulaşırken, vaka sayısı 80 binlere dayandı.

 

VİRÜS SINIRIMIZA KADAR DAYANDI

Virüsün görüldüğü ve hızla yayıldığı son ülke ise İran…

Türkiye, İran’da vakaların ve ölümlerin artmasının ardından bu ülke ile olan tüm sınır kapılarını kapattı. Hava seferleri de tek taraflı olarak durduruldu.

TCDD’den yapılan açıklamada ise “Türkiye-İran arasında işleyen tren seferleri durduruldu” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’den son dakika İran kararı! Hepsi kapatıldı

İKİ ARAP ÜLKESİNDE DE GÖRÜLDÜ

Bahreyn’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü ülkenin resmi haber ajansı BNA tarafından duyururken, Kuveyt resmi haber ajansı (KUNA) da, İran’ın Meşhed kentini ziyaret eden ve ülkeye dönen 3 kişide virüse rastlanıldığını açıkladı.

VİRÜS YAYILIYOR… YENİ ORTAYA ÇIKAN KORONA VAKALARI İRAN KAYNAKLI

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, virüse yakalanan kişinin İran’dan döndüğünü açıkladı.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı ise, virüse yakalanan üç kişiden birinin Suudi Arabistan, diğerinin Kuveyt vatandaşı olduğunu belirtti. Üçüncü kişinin ise uyruğu hakkında şu anlık bir bilgi bulunmadığını kaydetti.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, enfekte olan Suudi vatandaşın tamamen iyileşene kadar Kuveyt’te kalacağını duyurdu.

Afganistan Sağlık Bakanlığı da, ülkede ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Bakanlık vakanın İran kaynaklı olduğunu belirtti.

Umman’da da iki kişide koronavirüs tespit edildi.

Fransız haber ajansı AFP, Irak’ta ilk teyitli koronavirüs vakasının tespit edildiğini bildirdi. Virüsü taşıyan kişinin İranlı bir öğrenci olduğu kaydedildi.

SINIR KAPISI KAPATILDI

Irak, Kuveyt yetkililerinin isteği üzerine Safvan sınır kapısını kapattı.

İKİNCİ EMRE KADAR GİRİŞLER ENGELLENDİ

Kuveyt Limanlar Kurumu ise, ikinci bir emre kadar, İran’dan gelen gemilerin ülkeye girişini engelledi.

İRAN, GÜNEY KORE VE İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI ARTTI

Öte yandan Tahran yönetiminden yapılan resmi açıklamada, ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 12’ye çıktığı duyuruldu. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 64 oldu.

İtalya’da da koronavirüs salgınının boyutu büyüyor. Reuters’ın haberine göre, ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Güney Kore’de koronavirüsü nedeniyle ölü sayısının 8’e, toplam vaka sayısının 833’e yükseldiği açıklandı.

Güney Kore’de koronavirüsten korunmak için maske kuyruğu….

KUZEY KORE DE HAREKETE GEÇTİ

Kuzey Kore’nin de Covid-19’un Güney Kore’de hızla yayılmasının ardından 380 yabancıyı karantina altına aldığı bildirildi. Yonhap ajansının, Kore Merkezi Yayın İstasyonuna dayandırdığı haberine göre, karantina altına alınan yabancıların büyük bölümünü, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da yaşayan diplomatlar oluşturuyor.

Fransa Eğitim Bakanlığı, tatilde İtalya, Çin, Singapur, Güney Kore gibi ülkelere giden ailelerden çocuklarını okula göndermemeleri, 14 gün evde tutmaları talimatını verdi.

Katar Havayolları, İran ve Güney Kore’den gelen ve ölümcül koronavirus belirtileri gösteren yolcuları karantinaya alacağını açıkladı.

Pekin yönetimi, meclisin yıllık toplantısını erteledi. Çin Parlamentosu, yıllık toplantı için uygun tarihi daha sonra belirleyecek. Çin Komunist Partisi, Daimi Komitesi’nin yıllık toplantısı da ertelendi. Öte yandan Çinli yetkililer, salgının başladığı Çin’in Wuhan kentindeki karantina koşullarının esnetilmesi yönündeki kararın asılsız olduğunu açıkladı.

İRAN GERÇEĞİ GİZLİYOR İDDİASI: ÖLÜ SAYISI 50’YE YÜKSELDİ

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haber göre; İran Meclisi’ndeki Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi, kentte son 2 hafta içinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Meclis’te milletvekillerine hitaben eden Emirabadi, “Kum kentinde son 2 haftada Kovid-19 nedeniyle 50 kişi öldü. Sağlık Bakanı kusurludur” dedi.

Söz konusu virüsün Kum kentinde 3 hafta önce tespit edildiğini ileri süren Emirabadi, konuyla ilgili resmi açıklamanın geç yapılmasını eleştirdi. Kum’da Kovid-19 ile mücadelede yetersiz kalındığını söyleyen Emirabadi, şunları kaydetti: “Kum’da durum iyi değil. Virüs bulaşmış hastalarla ilgilenen hemşirelerde hastalıktan korunacak özel giysi bulunmuyor. Hemşireler hastalara korkarak yaklaşıyor. Hastalığı tespit edecek yeterli kit bulunmuyor. Birçok eczanede maske dahi yok.” 

Sağlık Bakanı Said Nemeki’den, Kum kentinin karantina altına alınmasını talep ettiğini aktaran Emirabadi, “Sağlık Bakanı’na ‘Halka neden yalan söylüyorsunuz?’ dedim” ifadesini kullandı.

Emirabadi ayrıca Kum’da 250 kişinin karantina altında olduğunu kaydetti.

İran yönetimi ise bu iddiaların yalan olduğunu açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.