DOLAR 32,3779 0.17%
EURO 35,0405 -0.16%
ALTIN 2.324,660,24
BITCOIN 2264305-0,79%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Konya’da liseli genci 14 yerinden bıçaklayan aynı yaştaki sanığa 14 yıl hapis

Konya’da liseli genci 14 yerinden bıçaklayan aynı yaştaki sanığa 14 yıl hapis

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KONYA’da ‘da geçen yıl lise öğrencisi M.Ö.’nün (17), iddiaya göre cep telefonunu zorla alıp, oturdukları evin bodrum katına götürerek 14 yerinden bıçaklayan İ.T. (17), ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplam 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 4 Ocak günü merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde meydana geldi. 11’inci sınıf öğrencisi M.Ö., bir arkadaşının da yer aldığı maçı izlemek için iki arkadaşıyla mahalle stadına gitti. M.Ö., tribünde maç izlerken arkadaşlarıyla sohbet eden İ.T. ile tanıştı. İ.T. bir süre sonra bir arkadaşını arayacağını söyleyerek M.Ö.’den cep telefonunu istedi. M.Ö. kontörü olmadığını söylemesine rağmen İ.T., iddiaya göre M.Ö.’nün elindeki telefonu zorla aldı. İ.T. daha sonra ”Bizim eve gidelim, seni annemle tanıştıracağım” diyerek M.Ö.’yü evlerinin önüne götürdü.

Yaraladı karnına oturdu sigara içti

İ.T., iddiaya göre sigara içmek için bodrum katına indiklerinde kapıyı kilitleyip M.Ö.’ye bıçakla saldırdı. Kanlar içinde yere yığılan M.Ö.’nün karnının üzerine oturan İ.T., sigara içerek bıçaklamaya devam etti. İddiaya göre ”Bana, ‘Onu yapamazsın, bunu yapamazsın’ dediler, bak adam öldürüyorum” diyerek sigara içmeyi sürdürdü. 

Sağlıkçılara ‘gelmenize gerek can çekişiyor ölecek’ dedi

İ.T., M.Ö.’yü 14 yerinden bıçakladıktan sonra polisi arayıp, ”Ben birini bıçakladım, gelin” diyerek ihbarda bulundu. 112 Acil Servis çağrı merkezindeki görevliler, adresi almak için aradıklarında İ.T. görevlilere “Ambulansa gerek yok. Zaten can çekişiyor, ölecek” deyip telefonu M.Ö.’ye verdi. M.Ö. de telefondaki görevlilere çok kan kaybettiğini belirtip, adresi verdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan M.Ö., yaklaşık 1 ay hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu. İ.T. de M.Ö.’yü daha önce tanımadığını ve olay günü yolda gördüğünü, kendisinden sigara isteyip yok demesi üzerine küfür edince, dövdüğünü öne sürdü. İ.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

14 yıl hapis cezası 

Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde  yargılanmaya başlayan İ.T.,  mayıs ayında görülen davanın 7’nci duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.   Davanın 19 Eylül’de görülen son duruşmasına tutuksuz sanık İ.T. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti,  M.Ö.’nün cep telefonunu almasıyla ilgili  ‘hırsızlık’ suçundan oy çokluğu ile İ.T.’nin beraatine karar verdi. İ.T.  ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 6 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 8 yıl olmak üzere toplam 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Hakim muhalefet şerhi koydu

Mahkeme heyetinden bir üye hakim, İ.T.’nin ‘hırsızlık’ suçundan beraat etmesi kararına şerh koydu. Şerhinde, İ.T.’nin, M.Ö.’nün telefonunu iki kez zorla aldığını belirterek, bunun bir ‘yağma’ suçu olduğunu ve bu suçtan ceza alması gerektiğini, heyet kararına katılmadığını belirtti.  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.