DOLAR 32,5573 0.12%
EURO 34,8796 0.6%
ALTIN 2.424,02-0,34
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Kolejde başlayan aşk hiç bitmedi! İşte Rahşan Ecevit’in en büyük arzusu…

Kolejde başlayan aşk hiç bitmedi! İşte Rahşan Ecevit’in en büyük arzusu…

ABONE OL
Ocak 18, 2020 07:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rahşan Ecevit, Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi’nin kurucusu ve ilk başkanıdır. Bülent Ecevit ile birlikte demokratik sol siyasetin önde gelen isimlerindendi.

Rahşan Ecevit 1923 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Aslen Selanik’ten Şebinkarahisar’a yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral’dır.

“EL ELE BÜYÜTTÜK SEVGİYİ”

Rahşan Ecevit, Robert Koleji’nde okurken tanıştığı Bülent Ecevit ile 1946 yılında evlendi. Bülent Ecevit’in ölümüne kadar eşinin yanından hiç ayrılmayan Rahşan Ecevit’in eşine duyduğu sevgisi de en az siyasi yaşantısı kadar çok konuşuldu.

Şair kimliği ile de bilinen Bülent Ecevit, eşi Rahşan Ecevit’e sevgisini ona yazdığı “El ele büyüttük sevgiyi” şiiriyle anlatmıştı.

Bülent Ecevit, eşine olan sevgisini “gökler gibi sardı dünyayı/yağmur gibi sızdı dünyaya/dünya kadar oldu sevgimiz. El ele büyütüp el ele derdik/ El ele derip insana verdik/verdikçe çoğalan sevgimizi” dizeleriyle anlatmıştı.

“ÜSTÜMÜZE SİLAHLAR ÇEVRİLDİ AMA HEP MUTLU OLDUK”

Rahşan Ecevit, Kadir Çelik’in yazdığı “Rahşan Ecevit Anlatıyor: Bülent’imle Bir Ömür” kitabında eşi Bülent Ecevit ile evliliğine ilişkin şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

“Evet biz mutlu olduk. Bir de şöyle düşünüyorum. Yani çok sıkıntılı günler geçirdik, siyasi açıdan zor günler geçirdik. Mitinglerimize gelince büyük tehlikeler atlattık mitinglerimizde falan. Yani üstümüze silahlar çevrildi, taşlar atıldı, sopalar kullanıldı falan filan ama hep mutlu olduk.”

İŞTE RAHŞAN ECEVİT’İN SON ARZUSU

Hayatını kaybeden Rahşan Ecevit’in son arzusu ortaya çıktı. CNN TÜRK ekranına bağlanan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal yaptığı açıklamada, “Rahşan Ecevit’in En büyük arzusu Bülent Ecevit ile aynı kabirde yatabilmekti. Bülent Ecevit ile ayrılmaz bir sevgisi vardı. Buradan karar alacak olan Cumhurbaşkanı ve hükümetimiz. Onlar da bunu uygun görürse Bülent Ecevit ile aynı yerde gömülmesi talebimiz var.” ifadelerini kullandı.

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.