DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074200-1,99%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’tan kritik açıklama: Bir iki hafta artçılar sürebilir

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’tan kritik açıklama: Bir iki hafta artçılar sürebilir

ABONE OL
Eylül 26, 2019 13:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL’daki 5.8’lik deprem sonrası açıklamalar yapan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar sürebilir” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da AFAD’a göre 5,8 Kandilli Rasathanesi’ne göre 5,7 büyüklüğünde deprem oldu. Şehrin genelinde hissedilen ve saat 13.59’da yaşanan depremin merkez üssünün Silivri açıkları olduğu açıklandı.

“Artçılar (4 ve üzeri) sürebilir”

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter’dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Silivri açıklarında 5.7 büyüklüğünde olan deprem bazı binalarda hasara yol açmış olabilir. Evlerinde çatlak oluşan vatandaşlar binalarını terk etsinler ve AFAD’dan ve valilikten gelecek uyarıları dinlesinler. Bu deprem Marmarada beklediğimiz büyük deprem fayında oldu.

Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri) sürebilir.

Yerkabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor.

Bu #Deprem Marmarada beklediğimiz büyük deprem fayında oldu. Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri)sürebilir. Yerkabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor

— Kerem Kınık (@drkerem) September 26, 2019

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.