DOLAR 32,3828 0.11%
EURO 35,0674 -0.2%
ALTIN 2.312,991,58
BITCOIN 22856412,93%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Karakolda işkence ve ölüm iddiası; İçişleri Bakanlığı sessiz

Karakolda işkence ve ölüm iddiası; İçişleri Bakanlığı sessiz

ABONE OL
Nisan 20, 2021 07:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İddiaya göre Hasan Keçelanlı, işkence sonrası hayatını kaybetti. Semedi ise yoğun bakıma alındı. İddialar korkunç. Askerlerin iki kaçakçıya soğuk suyla işkence yaptığı, makatlarına ve bacaklarına bıçak soktuğu, kürek ve sopalarla dövdüğü ileri sürülüyor.

Gazeteci Rojda Oğuz, işkenceye dair fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Oğuz, “Van Çaldıran Beydoğan Karakolu, İranlı Kolberler Hasan KEÇELANLU’nun ölümü ve Behnam SEMEDİ’nin yoğun bakımda olmasından sorumlu tutuluyor. İddia büyük, soğuk suyla işkence, makata bıçak sokma, kürek ve sopalarla dövme. İçişleri bakanlığından açıklama yok..” ifadelerini kullanıyor.

 

Van Çaldıran Beydoğan Karakolu İranlı Kolberler Hasan KEÇELANLU’nun ölümü ve Behnam SEMEDİ’nin yoğun bakımda olmasından sorumlu tutuluyor. iddia büyük, soğuk suyla işkence, makata bıçak sokma, kürek ve sopalarla dövme. İçişleri bakanlığından açıklama yok.. pic.twitter.com/kbUfHhOad8

— Rojda Oğuz (@rojdaoguz) April 19, 2021
AYNI BÖLGEDE İŞKENCE İDDİALARI DEFALARCA DİLE GETİRİLDİ

Söz konusu bölgede daha önce de işkence iddiaları gündeme getirilmişti. Geçtiğimiz yıl İran’ın Maku kentinden Türkiye’ye geçen ve 19 Temmuz’da orkatan kaybolan kolber Khales Arsan’a günlerce işkence edildiği ortaya çıkmıştı. Arsan, “Bir komutan, 6 asker bizi sopa, çekiç ve demir çubuklarla dövdü. Her seferinde aramızdan bir kişiyi aralarına alarak o kadar dövüyorlardı ki yerler kandan kırmızı oluyordu. Ara verip bu sefer de başka birini alıyorlardı. Bu şekilde bize 3 gün boyunca işkence ettiler. Çoğunun kolu, ayağı ve kafası kırıldı.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.